Bucataria italiana. 100 de retete usor de preparat

Bucataria italiana. 100 de retete usor de preparat

An publicare
2015
Nr. Pagini
160
ISBN
9786069393345

Descriere

Gastronomia italiana este renumita nu doar pentru produsele sale caracteristice (paste, legume, risotto, pizza, supe crema etc.), ci, mai ales, pentru savoarea si rafinamentul preparatelor care folosesc in mare parte numai ingrediente naturale. Retetele sunt prezentate de la aperitive, trecand prin felul intai si felul principal, pentru a ajunge apoi la salate, legume si deserturi.


    CUPRINS:

ACADEMIA BARILLA • INTRODUCERE

APERITIVE
    • Tarta de broccoli cu sos de ansoa • Mozzarella de bivolita si rosii semicaramelizate • Tarte cu cartofi si sunca • Lipii cu Ricotta cremoasa cu aroma de oregano si pesto de masline • Vitel cu sos de ton • Vol-Au-Vent cu radicchio si fondue • Flori de dovlecel pane • Salata de anghinare cu Parmigiano Reggiano • Salata calda de grau spelta cu creveti • Salata de mere, pui si focaccia prajita

FELUL INTAI
    • Paste cu fructe de mare • Taitei cu peste-spada, rosii cherry si fenicul salbatic • Bucatini all'Amatriciana • Bucatini cu branza si piper • Farfalle cu sos de vinete albe • Salata de paste fusilli cu legume si calmar • Fusilli cu bacon si radicchio • Penne Lisce cu dovleac placintar si Pancetta • Rigatoni siciliene cu vinete • Penne Rigate all'Arrabbiata • Spaghetti alla Carbonara • Spaghete cu scoici • Tagliatelle Bolognese • Trofie al Pesto • Vermicelli cu sos de rosii • Vermicelli alla Gricia • Risotto de rosii • Risotto in stil milanez • Risotto cu flori de dovleac si crabi mici • Risotto cu ciuperci Porcini • Risotto cu creveti si flori de dovlecei • Orez cu cartofi si praz • Risotto Giuseppe Verdi • Piure de bob cu cicoare si crutoane • Piure de vinete cu orzo si dovlecei • Supa de cartofi cu sofran • Passatelli in stil Marche • Supa italiana de legume • Paste cu fasole • Supa-crema de cartofi si dovleac cu fasole Cannellini

FELURI PRINCIPALE
    • Coada de homar cu rosii confiate si ulei de busuioc • Midii piperate • Calmar cu mazare • Baccala cu cartofi si sofran • Biban de mare in „Acqua Pazza" • Biban de mare copt in pergament cu cartofi, capere si masline • Biban de mare cu rosii cherry, capere si masline • Biban de mare in stil Matalotta • Mix de peste pane • Dorada in stil Puglia • Friptura de peste-spada cu lamaie si capere • Peste-calugar in sos de praz cu masline italiene • File de seriola in crusta de migdale si fistic cu salata de anghinare • Somon cu cartofi si oua • Sardine Beccafico • Piept de rata cu miere • Pui umplut cu castane • Bibilica in abusita • Pui Marsala cu ardei • Carne de vita inabusita in vin Barolo • Muschi de vita in crusta • Gulas in stil Val Pusteria • Escalop de vitel alla Pizzaiola • Friptura din rasol de vita intreg • Medalion de porc Toscana • Muschiulet de porc cu sunca si otet balsamic de Modena • Muschiulet de porc in vin de Marsala • Carne de mistret cu mamaliga • Frigarui de miel la gratar cu cimbru • Friptura de pulpa de miel

SALATE SI LEGUME
    • Sparanghel in stil Parma • Salata de vinete cu fenicul, masline si stafide • Anghinare in stil evreiesc • Rapita prajita • Fenicul copt cu Parmigiano Reggiano • Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjel • Salata de cartofi • Turn de legume • Salata de rucola cu Parmigiano Reggiano • Cartofi umpluti cu branza de capra

DESERTURI
    • Fursecuri „Sarutarile doamnei" • Choux a la creme • Cannoli siciliene • Inghetata de vanilie si ciocolata • Fursecuri cu migdale • Mere coapte cu stafide si migdale • Mousse de ciocolata cu lapte • Ochiul boului cu ciocolata • Migdale si alune de padure in ciocolata • Mousse de lamaie cu ulei de masline extravirgin • Panna Cotta • Piersici umplute cu fursecuri • Amaretti • Coji de portocale in ciocolata • Semifreddo piemontez cu alune de padure • Serbet de capsuni • Strudel de mere • Tort vienez • Tiramisu • Tarta crumble • Zabaglione rece cu vin Muscat

INDEXUL ALFABETIC AL RETETELOR • INDEXUL ALFABETIC AL INGREDIENTELOR

Pe aceeași temă

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla