Salate

Salate

Editura
An publicare
2016
Nr. Pagini
96
ISBN
9786068653860

Descriere

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.       Odata cu selectia retetelor de salate facuta de Academia Barailla, traiti experienta unui preparat bogat in arome, culori, texturi si gusturi. Cu intuitie si creativitate, ingredientele alese pot transforma salata intr-o sarbatoare a simturilor. In ce priveste aromele, salata este destul de simpla. Dar, in ce priveste prepararea ei, trebuie sa aplicati cateva trucuri pentru a va asigura ca acele arome se intrepatrund si sunt intr-o perfecta armonie. Pentru incepatori, este recomandabil sa respecte reteta. Mai tarziu, dupa ce castiga experienta, pot adauga o nota personala — este important ca ingredientele sa se completeze intre ele, pentru ca fiecare salata sa capete un echilibru subtil intre traditie si inovatie.      Fragment din cartea de retete:       „SALATA DE PASTE DIN FAINA INTEGRALA CU AVOCADO, PUI, ROSII SI PORUMB        Timp de preparare: 20 de minute. Timp de gatire: 20 de minute. Dificultate: redusa        4 Portii   300 g penne din faina integrala   150 g rosii cherry, taiate in jumatate   150 g piept de pui   2 fructe avocado, taiate in doua si fara samburi (pastrati jumatatile scobite pentru servit, daca doriti)   3/4 cana (20 g) patrunjel verde tocat   150 g porumb (la conserva sau congelat)   1/4 cana (60 ml) ulei de masline extra-virgin   sare si piper dupa gust        Incingeti cuptorul la 180°C. Condimentati pieptul de pui cu sare si piper. Ungeti-I cu ulei de masline, apoi coaceti-I in cuptor timp de 18-20 de minute, pana se patrunde bine (sau il puteti frige pe gratar). Lasati-I sa se raceasca, apoi taiati-l cuburi. Intre timp, fierbeti pastele intr-o oala cu apa si sare pana sunt al dente. Luati de pe foc si clatiti-le imediat sub jet de apa rece, apoi lasati-le sa se scurga intr-o strecuratoare. Cu o lingurita-cupa de inghetata decupati miezul de avocado in forme rotunde; sau cuburi. Combinati pastele cu puiul, rosiile, avocado si porumbul. Condimentati cu sare, apoi adaugati ulei de masline si patrunjelul. Amestecati bine si serviti in jumatatile scobite de avocado."

Pe aceeași temă

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla