Pește

Pește

Descriere

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.     Pestele este, cu adevarat, una dintre vedetele bucatariei italiene. Poate fi fiert in aburi, cu zeama de lamaie si ulei de masline, poate fi amestecat intr-o salata simpla sau poate fi folosit in retete mai extravagante, cum ar fi delicioasele supe de peste. Poate fi servit ca antreu sau, din ce in ce mai mult, ca fel principal in locul carnii, atat acasa, cat si la restaurant. Toti acesti factori fac din peste piatra de temelie a asa-zisei diete mediteraneene, recomandata tot mai mult de catre nutritionisti pentru echilibrul ei si pentru beneficiile aduse sanatatii.      Acest volum este o incursiune printre delicatesele Mediteranei pe care bucataria italiana le-a celebrat intotdeauna cu inspiratie si farmec.      Fragment din cartea de retete:       „SOMON CU CARTOFI SI OUA        Timp de preparare: 30 de minute. Timp de gatire: 7-8 minute. Dificultate: redusa       4 Portii   600 g somon, taiat in 4 fileuri   500 g cartofi   2 oua mari   1 lingura (4 g) patrunjel verde tocat   3 1/2 linguri (50 g) unt nesarat   sare si piper dupa gust        Puneti ouale intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Lasati-le pe foc mare pana incep sa fiarba, apoi micsorati focul si mai tineti-le pe aragaz 8-10 minute. Scufundati-le imediat in apa rece pentru a opri procesul de fierbere si pentru a le curata mai usor. Decojiti ouale, apoi treceti-le printr-o sita fina. Puneti-le deoparte. Curatati cartofil si dati-le o forma rotunda cu diametrul de 2-3 cm. Fierbeti-i in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Condimentati somonul cu sare si piper. Topiti untul intr-o tigaie mare si, cand incepe sa sfaraie, puneti fileurile de peste si prajiti-le pe ambele parti. Transferati pestele intr-o cratita, adaugati cartofii si introduceti in cuptor la 180°C pentru 7-8 minute. Dupa ce ati scos pestele din cuptor, presarati peste fiecare portie ouale si patrunjelul inainte de a servi.”

Pe aceeași temă

Silke Koch

Silke Koch

Gabriela Elena Mech

Jean Bart

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla