Bucatarie vegetariana. 100 de retete italiene usor de preparat - Academia Barilla
Descriere
Vegetalele si plantele aromatice, salbatice sau cultivate, legumele, cerealele, fructele si produsele padurii (ciuperci, trufe si chiar flori) toate aceste ingrediente sunt inima bucatariei italiene. Astazi, cand un numar tot mai mare de persoane se indreapta catre dietele vegetariene, aceasta carte devine indispensabila in bucatarie. 100 de retete minunate, savuroase si sanatoase. CUPRINS: ACADEMIA BARILLA • INTRODUCERE APERITIVE • Sos picant de rosii • Bruschette cu ulei de masline extravirgin, rosii si busuioc • Caponata de legume • Cosulete de cartofi cu chipsuri mov • Ceapa Borettane cu glazura de Marsala • Jeleu de busuioc si rosii cu branza Burrata • Legume pane • Salata de portocale, grepfrut si lamaie • Salata de sfecla • Salata de varza cu caise uscate si alune de padure • Salata de muguri de soia, morcovi si pepene verde • Salata de mango cu ardei gras galben si morcovi • Salata de radacina de telina, cicoare italiana si ananas • Mille-feuille de cartofi • Mamaliga prajita FELUL INTAI • Bavette alla Puttanesca • Paste Casarecce siciliene cu sos de anghinare • Paste Cavatelli cu piure de bob si crutoane • Conchiglioni cu pesto sicilian • Supa-crema de broccoli cu crutoane si nuci • Supa de cartofi • Crema de dovleac cu mousse de branza • Fusilli cu pesto de Ruccola • Fusilli din cereale integrale cu mazare • Fusilli cu legume de gradina • Fusilli din cereale integrale cu sos de smantana si sparanghel • Gazpacho • Salata mediteraneana cu paste • Cellentani • Salata de cereale cu plante aromatice si legume • Salata vegetariana cu cuscus • Salata de primavara cu orez • Salata de paste Sedanini cu mere verzi, stafide si migdale • Paste Maccheroncini cu radicchio, nuci si crema de branza Taleggio • Paste Mezzi Rigatoni cu hribi, cimbru de camp si fondue de Gorgonzola • Supa de naut • Supa de dovleac si sfecla • Minestrone in stil genovez cu Ditalini Rigati • Mini Penne Rigate cu dovlecel si rosii cherry in cosulete de Parmigiano Reggiano • Mini Pipe Rigate in stil vegetarian • Orecchiette in stil Puglia cu rosii cherry, masline si vinete • Penne cu dovleac, ciuperci si otet balsamic • Pizza alla Napoletana • Reginette cu ciuperci • Risotto cu branza Castelmagno • Risotto cu Parmigiano Reggiano si vin rosu • Sedani Rigati cu pesto de rosii • Spaghete cu sos de rosii • Spaghete cu rosii marinate si branza Ricotta tare • Timbale de Pipette Rigate cu dovlecei, morcovi si rosii cherry in sos cremos de Gorgonzola • Paste Tortiglioni din cereale integrale cu ardei gras • Paste Tortiglioni din cereale integrale cu Caprino si rosii uscate • Trenette in sos pesto cu cartofi si fasole verde • Paste Trofie Liguri cu sos de nuci • Paste Ziti Napoletani gratinate cu rosii si pesmet • Supa de legume si cereale integrale • Supa de rosii • Supa de cartofi si castane FELURI PRINCIPALE • Burger vegetarian cu dovleac si seitan • Salata Caprese • Dovleac cu curry • Mancare de fasole Cannellini • Salata de sparanghel • Salata cu branza calda de capra • Salata de pere cu Gorgonzola si nuci • Salata de branzeturi asortate • Salata de Craciun • Salata mixta cu ananas si pepene • Vinete umplute cu branza de capra, ceapa dulce-acrisoara si salsa de rosii • Fasole alba italiana cu sos de rosii • Ciuperci umplute cu dovleac • Salata de naut cu aroma de citrice • Salata de legume proaspete si porumb • Vinete cu menta • Chiftelute de bob Panzanella • Cartofi copti cu rosii si ceapa • Cartofi prajiti • Peperonata • Rosii umplute in stil mediteranean • Rosii cu Caponata • Piure de cartofi • Ghiveci de legume • Tocanita de mazare si ardei gras • Dovleac gratinat • Legume gratinate DESERTURI • Budinca de ciocolata • Ciocolata cu ardei iute la cupa • Bomboane • Tort de castane • Alune de padure caramelizate • Granita de portocale • Granita de cafea • Mere coapte cu stafide si migdale • Mousse de ciocolata amaruie • Panna Cotta • Pere in vin rosu • Trufe dulci • Sorbet de lamaie • Palmieri • Tuiles de ciocolata INDEX ALFABETIC AL RETETELOR • INDEX AFLABETIC AL INGREDIENTELOR