Deserturi
Descriere
Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti. Fiecare regiune din Bel Paese („frumoasa tara”, cum isi numesc italienii patria) se lauda cu o bogatie de dulciuri specifice, de la simple preparate nascute in casele oamenilor de rand, pana la cele mai elaborate retete, dovada a maiestriei culinare, create la marile curti ale Renasterii. Exista pateuri mici si deserturi cat sa le iei cu lingura; prajituri, gogosi si tarte; inghetate si sorbeturi; si dulciuri pe baza de fructe. Aproape toate deserturile cuprinse in acest volum, selectate de Academia Barilla, sunt embleme regionale care au devenit, azi, delicatese nationale. La urma urmei, ce ar fi bucataria italiana fara deserturile ei? Fragment din cartea de retete: „BISCUITII DE CIOCOLATaA Timp de preparare: 20 de minute. Timp de coacere: 10-12 minute. Dificultate: redusa 4 Portii 1 cana (125 g) zahar pudra 1/4 cana (25 g) pudra de cacao neindulcita 1 albus mare 1/2 cana (75 g) alune pralite si tocate marunt 2 linguri (15 g) amidon alimentar 1 lingurita (5 g) praf de copt 1/2 lingurita (3 ml) esenTa de vanilie Incingeti cuptorul la 170°C. Cerneti intr-un vas zaharul pudra, cacaua, amidonul si praful de copt. Adaugati albusul si esenta de vanilie si amestecati pana se formeaza o compozitie omogena. Adaugati alunele si amestecati. Puneti coca pe o planseta presarata cu faina si modelati-o sub forma de sul cu diametrul de 3 cm. Taiati-l in felii de 1 cm grosime. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava sau captusiti-o cu hartie de copt. Asezati biscuitii in tava si coaceti-i timp de 10-12 minute. Lasati-i sa se raceasca complet inainte de a-i scoate din tava."