The Silver Spoon. Retete italienesti rapide si usoare.

The Silver Spoon. Retete italienesti rapide si usoare.

Descriere

Cel mai bine vanduta carte de retete italienesti din toate timpurile, The Silver Spoon este o adevarata biblie pentru cei care adora bucataria italiana si vor sa se bucure cat mai des de preparatele savuroase ale acesteia. 100 de retete simple, rapide si delicioase care pot fi pregatite in 30 de minute sau chiar mai repede. Din retetele pe care le gasiti in carte: Aperitive: • Salata caprese cu mozzarella de bivolita • Crostini cu rosii si ansoa • Bruschette cu rosii • Carpaccio Felul intai: • Paste cu sos de rosii • Penne arrabbiata • Linguine primavera • Tagliatelle cu somon • Spaghete carbonara • Lasagne bologneze • Risotto cu ciuperci • Supa-crema de morcovi • Supa de rosii cu paine Felul doi: • Frittata cu prosciutto cotto si salvie • Somon rumenit cu rozmarin • Creveti cu migdale si pesmet • Frigarui de scoici Saint-Jacques • Rulouri de pui cu ansoa si capere • Muschi de vita cu bob • Biftec tartar • Escalop de vitel cu Marsala • Andive belgiene cu sunca de Praga Garnituri: • Sparanghel cu parmezan • Fasole cannellini de vara • Broccoli picant cu iaurt • Anghinare cu parmezan • Cartofi noi cu rozmarin • Salata de portocale • Salata de pui cu telina Deserturi si bauturi: • Zabaion • Caramel • Prune in vin • Pere in ciocolata • Clatite cu dulceata • Tarta cu ciocolata si pere Retete de baza: • Maioneza • Sos bechamel • Ragut • Unt cu salvie Dragostea si fascinatia adanc inradacinate pentru mancare sunt lucruri care nu s-au schimbat niciodata in Italia. Transmise din generatie in generatie, retetele sunt temelia vietii de familie italiene, dar valoreaza mai mult decat suma elementelor componente. Ele ofera combinatii practice de ingrediente pentru obtinerea unor mancaruri gustoase, de sezon si sanatoase, celebrand totodata un stil de viata pentru care important este sa te aduni cu cei apropiati in jurul mesei ca sa rupeti si sa impartiti o paine.  Ritmul timpurilor moderne a facut ca mancatul impreuna sa fie o necesitate tot mai mare — la urma urmei, acesta este liantul care tine laolalta familia si societatea. Cu Retete italienesti rapide si usoare puteti pregati mese simple si delicioase in cateva minute si sa va bucurati de o mancare fabuloasa si sanatoasa. Fie ca este vorba de bruschette cu rosii (vezi p. 20), pentru deschiderea apetitului, sau de spaghete carbonara (vezi p. 78), pentru satisfacerea poftei de mancare, reconfortante la mijloc de saptamana, cu un pic de chibzuinta si cateva pregatiri preliminare, fiecare dintre cele 100 de retete se poate gati in mai putin de 30 de minute. Rezultatul? Gust maxim cu stres minim. Primiti aromele Italiei in casele voastre cu aceste retete clasice, adaptate si daruite voua cu drag, publicate pentru prima oara in Italia in 1950 si traduse acum in romana, retete culese din gospodarii si restaurante din toata Italia. Italienii stiu cate ceva despre arta de a trai fericit, iar cand vine vorba de mancare buna si de a te inconjura de prieteni dragi, nimeni nu o face mai bine. Buon appetito!  Fragment: " Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga hasma si se soteaza pe foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga spanacul si se amesteca bine, apoi se asezoneaza cu sare, se acopera cu un capac si se lasa pe foc cateva minute, pana se inmoaie. Cratita trebuie luata de pe foc inainte ca amestecul sa se usuce. intre timp, se fierb pastele al dente intr-o oala mare cu apa sarata clocotinda. Se pun oul (sau smantana, daca se foloseste) si ricotta intr-un vas pentru servit, se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se bat pana devin cremoase si se omogenizeaza. Se scurg pastele si se amesteca bine cu ricotta batuta cu ou. Se adauga spanacul si se amesteca usor. Se serveste imediat. ( Conchiglie cu spanac)."

Pe aceeași temă