Bucataria Italiana

Bucataria Italiana

An publicare
2015
Nr. Pagini
158
ISBN
5948489353154
Categorii

Descriere

Centrul Barilla se găseşte în inima oraşului Parma, una dintre cele mai selecte capitale ale bucătăriei italiene. Situat chiar pe locul în care a functionat fosta fabrică de paste Barilla, acest modern centru arhitectural este sediul Academiei Barilla. Fondată în 2004, această insitutie promovează arta culinară italiană, protejând moştenirea gastronomică a regiunii, ferind-o de falsuri şi de imitatii şi in curand uriaşa traditie a artei gătitului din Peninsulă. De asemenea, Academia Barilla este un adevărat centru al profesionalismului şi talentului, calităti de exceptie atunci când vine vorba despre gastronomie. Centrul organizează cursuri de gătit pentru candidatii entuziaşti, furnizează servicii pentru angajatii din industria restaurantelor şi oferă consumatorilor produse de cea mai bună calitate. În anul 2007, Academia Barilla a primit Premiul „Impresa-Cultura" pentru campania sa de promovare a creativitătii şi a moştenirii culturale pe care o reprezintă arta culinară italiană. Clădirea a fost concepută astfel incat să îmbine exigentele unui spatiu în care să se poată des-făşura cursuri şi probe practice de gătit cu un ultramodern centru de conferinte şi evenimente, dotat cu toate facilitătile multimedia. Uimitorul auditorium gastronomic este înconjurat de un restaurant, un laborator de analize senzoriale şi numeroase săli de cursuri, echipate cu tehno-logie şi aparatură de ultimă generatie. Biblioteca găzduieşte peste de 10.000 de volume de gas-tronomie şi o impresionantă colectie de retete, meniuri şi documente legate de subiecte culianare. Toată această fabuloasă moştenire culturală poate fi consultată indusiv pe internet, site-ul oficial fumizand sute de versiuni digitale ale unor documente istorice. Această abordare avangardistă şi suportul unei echipedeexperti intemationali oferă Academiei Barilla şansa de a furniza o gam ă impresioantă de cursuri, îmbinând atât nevoile elevate ale che-filor,câtşi pasiunile gastronomice ale amatori lor. In plus, Academia Barilla organizeazăevenimente culturale şi activit menite să contribuie la dezvoltarea artei culinare, cu participarea unor renumiti experti,bucătari şi critici, cu larg ădeschiderepentru public. De asemenea, tot aici se desfăşoară Festivalul de Scurtmetraje al Academiei Barilla, eveniment dedicat traditillor culinare italiene.
 

Pe aceeași temă

100 De Retete Usor De Preparat

100 De Retete Italiene Usor De Preparat,Necunoscut