Biblia bucatariei Vegan - Pat Crocker
Descriere
Felurile de mancare prezentate sunt indraznete, inovative, proaspete, usoare si mai ales, delicioase. Ele nu reprezinta doar niste retete vechi readaptate la bucataria vegan si sunt retete originale care folosesc atat harurile miraculoase ale plantelor cat si gusturile divine ale acestora.
Sunt usor de facut si atat de bune incat toata lumea careia ii place mancarea - si aici ii includem si pe cei care nu sunt vegetarieni sau vegani - sa va bucura de ele.
Peste 250 de retete delicioase folosind plante intregi sau doar ingrediente de plante.
Peste 150 de descrieri de fructe, legume, cereale, nuci, mancaruri pe baza de soia, vegetale marine, ierburi si arome, alaturi de efectele lor terapeutice, utilizare, sfaturi privind procurarea si pastrarea.
Peste 100 de desene ale fructelor, legumelor, plantelor.
Sectiunea - Informatii de baza - ofera informatii fundamentale cu privire la bucataria vegan, precum si retete pentru orice, pornind de la asezonari, fierturi si supe pana la cum sa gatim fara lactate.
Fragment:
"Mustar
Brassica spp
O planta anuala, nativa in zona Americii de Nord. Mustarul este o planta inalta cu frunze ovale, de un verde puternic. Florile galbene apar in mijlocul verii si pastaile se dezvolta de la sfarsitul verii pana in toamna.
Parti folosite: Semintele (si frunzele pentru gatit) (v. Legume frunzoase).
Efecte: Regleaza colesterolul din sange, regleaza nivelul de glucoza din sange, regleaza bataile inimii, reduce flatulenta.
Intrebuintari: Semintele de mustar sunt o buna sursa de magneziu (o lingura/15 ml de seminte de mustar contin 33 mg de magneziu), care ajuta la reglarea nivelului de colesterol, a concentratiei de zahar din sange si a batailor inimii. Nativii americani foloseau mustarul pentru a trata astmul, bronsita, congestiile, constipatia, retentia de apa, febra, indigestia, febra musculara si durerile de dinti. S-a descoperit ca poate stimula nivelul de energie in cazul oamenilor care sufera de oboseala cronica.
Disponibilitate: Semintele uscate galbene, albe, negre sau brune de mustar se gasesc la scara larga in magazinele alimentare. Mustarul se poate cultiva usor din seminte.
Uz culinar: Semintele uscate de mustar sunt iuti. Acestea se macina si sunt transformate intr-o pasta si amestecata cu alte condimente, cu otet si alte lichide pentru a putea crea o pasta iute. semintele de mustar sau pasta obtinuta se poate adauga la supe, tocane sau felurile de mancare cu leguminoase sau legume la cup tor. Folositi frunzele de mustar ca pe orice alta planta cu frunze verzi. "