Paste - Academia Barilla

Paste - Academia Barilla

Editura
An publicare
2016
Nr. Pagini
96
ISBN
9786068653839

Descriere

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.
    Pastele sunt placerea suprema a Italiei. Sunt simbolul unei culturi care celebreaza nu numai experienta si creativitatea in bucatarie, ci si bucuria de a petrece mai mult timp in jurul mesei. Pastele sunt o galaxie a gastronomiei, o aventura mereu inedita de forme, culori, arome si stiluri. Ele sparg granitele in materie de metode de gatit, istorie si „acompaniamente” culinare. Indiscutabil, pastele cu cucerit lumea, incepand cu Italia, unde au devenit, practic, un monument national inchinat asa-zisei la dolce vita.     In bucataria italiana, pastele pot suporta practic un numar infinit de combinatii. Pot fi proaspete; umplute sau neumplute; framantate cu ou, ca in regiunile nordice, sau fara ou, ca in cele sudice. Iar sosurile pentru paste sunt alese in functie de forma pastelor si de tipul ocaziei: posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate, mai ales ca sosul potrivit poate transforma pastele intr-o salata racoritoare de vara sau un deliciu cald, de iarna.
     Fragment din cartea de retete:       „TAGLIOLN CU TRUFE        Timp de preparare: 40 de minute. Timp de odihna: 30 de minute. Timp de gatire: 10 minute. Dificultate: medie      4 portii     PENTRU TAGLIOLINI   2 1/2 cani (300 g) faina   550 sau faina italiana tip „00" (poate fi inlocuita cu faina tip „000")   3 oua mari        PENTRU SOS   50 g unt nesarat   1 trufa mica neagra   sare dupa gust        Pentru tagliolini, puneti faina pe o planseta si faceti o adancitura in mijloc, in care adaugati ouale. Incorporati-le treptat in faina, apoi framantati pana obtineti un aluat elastic. Inveliti aluatul intr-o folie de plastic unsa cu putin ulei si tineti-I la frigider cca 30 de minute. Intindeti cu sucitorul aluatul in foi subtiri de cca 1 mm grosime. Taiati din el fasii late de 2 mm.     Puneti la fiert apa cu sare si fierbeti pastele al dente. Scurgeti-le, pastrand o parte din apa in care au fiert. Topiti untul intr-o tigaie si adaugati apoi cca 1/2 cana din apa pastrata. Amestecati pastele cu combinatia de apa si unt. Asezati pastele pe farfuriile de servit si puneti deasupra fiecarei portii feliute de trufa chiar inainte de a servi.”

Pe aceeași temă

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla