Doi

Doi

Autor
Editura
An publicare
2012
Nr. Pagini
208
ISBN
9786068320533
Categorii

Descriere

Se poate marturisi tot intr-un cuplu? Si cand un adevar ascuns devine doar o mare minciuna? Cat de mult ne putem preface ca totul este bine din dorinta absurda de a ramane intr-un fals confort? Cat de mult putem pretinde ca suntem altcineva decat suntem de fapt? Si cum facem fata adevarului?
Intrebari dificile la care Adriana si Dan nu pot raspunde atat timp cat sunt impreuna, dar la care ne raspund, fiecare dintre ei, separat. Dupa cinci ani de casnicie aparent linistita, Dan dispare brusc. Sa i se fi intamplat ceva? Sa fi fost rapit? Sa fi plecat? Si daca da, de ce? Asidua lui cautare o face pe Adriana sa se descopere, in primul rand, pe sine, iar explicatiile – sosite tarziu – sunt cu atat mai dureroase cu cat sunt mai neasteptate.
Structurat sub forma a doua marturisiri, a lui si a ei, romanul ne dezvaluie extrem de alert franturi de prezent, combinate iscusit cu motivatii din trecut. Trecut si prezent sunt una in ambele confesiuni – a lui si a ei. Este incredibil cat de diferit pot vedea doi oameni aceeasi viata avuta impreuna, atunci cand din ea lipseste sinceritatea totala.

Pe aceeași temă

Tony Mott