Cartea de bucate de Post - Dan-Silviu Boerescu

Cartea de bucate de Post - Dan-Silviu Boerescu

Descriere

Postul nu inseamna abandonul retetelor savuroase, ci dimpotriva! Pe urmele bucatariei monahale si explorand tainele bucatariei taranesti traditionale, reinterpretate in limbaj culinar modern, retetele de Post se transforma in adevarate provocari pentru cei pasionati de oale, cratite si tigai! Fara a renunta in vreun fel la placerile gustului, organismul va experimenta o detoxifiere fantastica, efectul asupra colesterolului si trigliceridelor fiind remarcabile. Cine apreciaza o portie de sarmalute de post cu ciuperci va da dovada de un rafinament cu totul special, dublat de o stare meditativa aparte.   Colectia Bucatarescu: „Traiesc ca sa mananc!” (14 titluri) A manca nu mai este un lux, ci insasi arta de a trai frumos, savurand una din marile bucurii ale vietii! Alaturi de Bucatarescu, haideti in lumea aromelor neconventionale de azi sau de demult, romanesti si internationale, pentru a vedea ‒ la propriu! ‒ ce inseamna sa traiesti cu gust! Bucataria nu e anexa a locuintei, ci chiar inima casei tale! Mananci doar ca sa traiesti sau vrei sa te bucuri de viata? Traiesti ca sa mananci! Pofta buna, impreuna cu Bucatarescu! • Gustul renuntarii iluminate – savoare fara „frupt” • Gustari fara de pacat • Supe, ciorbe, zemuri din Raiul bucatariilor traditionale • Se poate! Feluri principale nemaipomenit de gustoase fara carne, oua, lapte • Dezlegare la peste – zile insemnate cu cruce rosie in calendarul culinar • Saptamana Alba – dezlegare la lapte, branza si oua • Cofeturi de Post sau indulcirea martiriului gastronomic • Cu privire la timpurile si durata Postului

Pe aceeași temă

Dan Silviu Boerescu