Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti (ed. jubiliara) - Radu Anton Roman

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti (ed. jubiliara) - Radu Anton Roman

Editura
An publicare
2016
Nr. Pagini
785
ISBN
9789735969462

Descriere

Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-i spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie pentru ca sunt strict romanesti (ca papusile de dragavei) sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar si cu un nustiuce local (clatitele), fie pentru ca sunt adevarate bizarerii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca). Deci, in cartulia asta e vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc (si asa mai departe, o cultura se intrevede, fie ca e nascuta inbordeiele sarace ale Baraganului, fie prin stanile Marginimii si Maramure sului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii). De asemenea, am ales si cateva retete reprezentative pentru comunitatI care traiesc pe teritoriul romanesc – secui, maghiari, tigani, sasi, sarbi, lipoveni, ucrainieni, turci, tatari – retete care au ajuns, firesc si fratern, pe masa romanului.

Pe aceeași temă

Radu Anton Roman