Carte de bucate manastiresti (Retete de post, de dulce, cu si fara carne)

Carte de bucate manastiresti (Retete de post, de dulce, cu si fara carne)

Descriere

"Marta si Maria, hrana materiala si spirituala de care are nevoie orice fiinta umana creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu..."Carte de bucate", s-a scris în numeroase editii, pentru lumea laica si manastiri - lumea monahala. În cuprinsul acestor editii se gasesc retete clasice, dar si combinatii sofisticate, ce pot fi trecute la capitolul inventii...Exista manastiri în care se foloseste carne la prepararea bucatelor, dar sunt si manastiri în care este interzis consumul de carnuri, limitându-se la consumul de lapte, brânza, ouasi peste.Ideal ar fi ca în toate manastirile sa fie exclus consumul de carne...Lucrarea "Carte de bucate manastiresti" este o noutate pe pata de carte, iesind din tiparele obisnuite. Daca pâna acum pe copertile cartilor de bucate ati intâlnit numele unor calugarite, de data aceasta veti face cunostinta cu o colaborare pe cât de neobisnuita, pe atât de reusita.Munca în echipa a unui calugar si a unui mirean a facut posibila aparitia acestei carti, in care cele doua surori Marta si Maria (hrana trupeasca si cea spirituala), se completeze una pe cealalta...Cititorilor nostri si celor carora vor pune in practica retetele prezentate, le sugeram sa-si aminteasca de acel gest sublim pe care il practicau mamele si bunicile noastre gospodine, care inainte de a baga pâinea în cuptor o însemnau cu semnul Sfintei Cruci."Arhimandritul Lavrentie Gîta, staretul Manastirii Caldarusani

Pe aceeași temă