Diversificarea raw si vegana. Sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari - Ligia Pop
Descriere
Diversificarea raw si vegana. Sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari. Editia a II - a, revizuita si adaugita La 35 de ani, Ligia Pop este autoarea a sase carti: Pasi in lumea muzicii, Retete vegane fara foc (laureata a Gourmand World Cookbook Awards), Germeni si vlastari: surse de sanatate si energie, Deserturi pentru parinti si copii sanatosi, Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa si Jurnal de sarcina: sfaturi pentru o nastere naturala si un bebe sanatos. Activeaza ca raw food chef (maestru bucatar specializat in hrana fara foc), e consultant in nutritie, sustine demonstratii culinare si organizeaza anual la Bucuresti Raw Generation Expo, care promoveaza pe plan national un stil de viata sanatos. Este gazda show-urilor TV online „Ligia’s Kitchen“ si „De vorba cu Ligia“. A castigat, alaturi de alti 15 bucatari din lume, titlul mondial YouTube Next Chef. Licentiata in muzica la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iasi, Ligia Pop e profesoara de pian. Intrucat una dintre etapele delicate din viata tinerilor parinti o constituie diversificarea hranei bebelusului, cartea ii ghideaza competent asupra celor mai potriviti pasi de urmat, cunostintele autoarei fiind dublate de experienta sa nemijlocita. Pe langa numeroase sfaturi, cele 165 de savuroase retete raw si vegane gatite, destinate nu doar copiilor, ci intregii familii, reprezinta o excelenta baza de pornire pentru crearea unor obiceiuri alimentare sanatoase ale micul vostru odor, ce-i vor asigura un start in viata plin de vigoare, elan si buna dispozitie. Fragment din cartea "Diversificarea raw si vegana ed. 2" de Ligia Pop "Cand fierbeti orice fel de mancare, cautati sa faceti acest lucru la foc mic, pentru a nu distruge toate substantele nutritive inca din primele minute de fierbere intensa. Preferabil este sa optati pentru un slow cooker - astfel de aparate electrice, avand un consum energetic redus, prepara alimentele foarte lent. Nemaivorbind despre faptul ca, asa cum am precizat anterior, aroma incantatoare a mancarurilor nu poate fi comparata cu a celor gatite pe aragaz sau in cuptor. Evitati pe cat posibil prajelile. Trebuie sa intelegem ca legumele pane, cartofii prajiti sau sub forma de chiftele rumenite in tigaie, asemenea produselor din soia texturata sau a mezelurilor vegetale, nu sunt mancaruri sanatoase. Toate acestea pot reprezenta preparate de tranzitie de la alimentatia traditionala la cea vegana, insa nu au ce cauta in dieta persoanelor dornice sa obtina rezultate sesizabile in ce priveste o viata mai sanatoasa. Preparatele care, in bucataria clasica, necesita prajire se pot face si la cuptor, asezandu-le intr-o tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu o foaie alimentara ce nu contine chimicale. In locul cepei prajite sau al rantasului, optati pentru calire - mai precis, pentru o fierbere lenta a cepei ori a altor legume in apa, doar cu putin ulei. Ceapa prajita/rantasul este un dusman aprig al ficatului, al vezicii biliare si, in genere, al intregului sistem digestiv. Consumati doar mancare proaspata, facuta, daca se poate, in aceeasi zi - si nu o incalziti ulterior de nenumarate ori. Trebuie sa intelegem cu totii ca procese precum fierberea, refrigerarea si reincalzirea mancarii gatite o determina sa ajunga o simpla materie lipsita de nutrienti, care nu face decat sa ne umple stomacul si sa ne ingrase. Pentru a va bucura de sanatate, consumati zilnic cel putin 50% alimente in stare naturala."