Plante si miresme biblice Ed.2

Plante si miresme biblice Ed.2

Editura
An publicare
2021
Nr. Pagini
272
ISBN
9786069029305

Descriere

Plante si miresme biblice. Hrana pentru suflet si trup

Florile merg atat de departe cu bunatatea lor incat parfumeaza mainile celor care le strivesc.
  Titlul cartii noastre, Plante si miresme biblice. Hrana pentru suflet si trup, impune cateva precizari. Sursa informatiei preliminare o constituie Biblia in ansamblul ei, Vechiul Testament si Noul Testament laolalta, pe drept cuvant numita Cartea Cartilor. In paginile ei am identificat 90 de plante, fiecareia dedicandu-i o monografie structurata astfel: mentiuni si semnificatii biblice, descriere stiintifica, compozitie chimica, actiune farmacologica, utilizari (terapeutice), mod de administrare si, cand a fost cazul, contraindicatii.
Notiunii de planta, riguros determinata stiintific, i-am asociat vocabula mireasma nu din dorinta de a obtine un efect poetic, ci pentru a cuprinde intr-un termen atat derivatele unor plante (uleiuri esentiale, rasini, vin, faina etc.), cat si preparatele din plante folosite in ritualurile religioase despre care se vorbeste in Vechiul si Noul Testament.
  Prin subtitlu am dorit sa subliniem ca plantele si derivatele vegetale sunt pentru om o hrana complexa, care se adreseaza nu numai trupului, ci si sufletului. Mai mult inca, am pus sufletul inaintea trupului, pentru ca - se stie de la parintii medicinii - partea nu se poate vindeca fara a trata intregul si nici trupul ignorand sufletul.

Pe aceeași temă

Ovidiu Bojor