Metode si terapii complementare. Vol. 1
Descriere
... am adunat toate aceste informaţii despre vindecare - autovindecare pentru că, în ultimul timp, multe persoane apropiate mie, unele chiar foarte tinere, s-au îmbolnăvit de boli cronice, aşa-zise boli ale civilizaţiei, şi de diferite tipuri de cancer. Discutând cu ele am înţeles că acestea au nevoie de noţiuni corecte legate de terapiile complementare, pe care ar trebuie să le urmeze în paralel cu terapia alopată, dar şi dupa finalizarea tratamentului alopat, cum ar fi nutriţie, dietă, stil de viaţă, tehnici de purificare, îmbunătăţirea eliminărilor, etc.
Am văzut faptul că multe persoane consideră că, în cazul unei boli cronice sau în caz de cancer, este suficient de urmat tratamentul alopat. Nu sunt preocupate de înţelegerea cauzelor profunde, psihice, care au declanşat boala. în fapt, aproape de fiecare dată eliminarea efectelor fizice nu elimină cauzele profunde şi, după un timp mai scurt sau mai lung, boala se poate internaliza şi, mai mult, poate recidiva, sau poate apărea sub o altă formă, în general mai agresivă. Pentru a fi siguri că boala cronică sau cancerul nu va recidiva, sau nu se somatizează în alt mod, trebuie să schimbăm semnificativ modul de a trăi, începând de la cum gândim, cum ne alimentăm, ce stil de viaţă avem, etc.
Un alt motiv pentru care m-am hotărât să scriu această carte este faptul că, atunci când citeşti sau primeşti sfaturi de la diverşi nutriţionişti sau cunoscători ai terapiilor alternative, nu de puţine ori acestea sunt contradictorii. Fiind nemulţumită de informaţiile respective, am studiat şi am experimentat cele mai importante şi interesante idei din acest domeniu şi doresc acum să le împărtăşesc celor aflaţi în nevoie.
De exemplu, am urmat cu stricteţe sfaturile unor nutriţionişti pentru a pierde în greutate şi a dobândi o stare de armonie fizică, fără a obţine rezultate durabile. Mult timp s-a considerat faptul că grăsimile sunt nocive şi trebuie evitate, mâncând mai ales proteine şi carbohidraţi. Acum este clar că există grăsimi sănătoase, care pot şi chiar trebuie să fie consumate aproape zilnic...
Aceasta carte prezintă informatii importante din domeniul metodelor şi terapiilor complementare, pentru toti cei care doresc să-si menina o sanatate durabila sau lupta sa o redobândească. Terapiile complementare sunt o parte a medicinii alternative, care însoţeşte medicina alopată, convenţională, in scopul creşterii eficienţei tratamentelor.
Dacă în cazul bolilor acute cel mai adesea oamenii apelează la medicina convenţională, în cazul bolilor cronice şi a cancerului multe persoane apelează cu mult succes şi la terapiile complementare. Cu ajutorul lor se scurtează timpul de vindecare, se elimină riscul de recidivă şi se reechilibrează corpul, mintea şi sufletul. CUPRINS: 1. Prefaţă
2. Introducere 3. Purificare şi dezintoxicare
3. 1 Metode complementare de purificare
3. 1. 1 Purificarea intestinului gros
3. 1. 2 Purificarea ficatului şi a vezicii biliare
3. 1. 3 Purificarea rinichilor
3. 1. 4 Purificarea stomacului
3. 1. 5 Purificarea întregului tub digestiv
3. 1. 6 Purificările de dimineaţă - kriya-urile
3. 2 Terapii complementare Diete de dezintoxicare
3. 2. 1 Terapia Gerson
3. 2. 2 Dieta Budwig (cu ulei şi seminţe de in şi urdă)
3. 2. 3 Terapia Breuss
3. 2. 4 Regimul nr 7 Ohsawa
3. 2. 5 Terapia prin post intermitent şi post negru 4. Alimentaţia sănătoasă
4. 1 Sănătatea sistemului digestiv
4. 2 Microbiomul - probioticele şi prebioticele
4. 2. 1 Probiotice şi Prebiotice
4. 3 Evitarea consumului de anti-nutrienţi
4. 4 Creşterea consumului de amidon rezistent
4. 5 Alimentaţia preponderent alcalină;
4. 6 Combinarea corectă a alimentelor
4. 7 Tipuri de grăsimi şi uleiuri
4. 7. 1 Rolul grăsimilor în alimentaţie:
4. 7. 2 Uleiurile
4. 8 Consumul de fructoză, glucoză şi zahăr
4. 8. 1 Fructoza
4. 8. 2 Glucoza
4. 8. 3 Zahăr (Sucroza)
4. 9 înlocuitorii zahărului
4. 10 Alimentaţie cu indice glicemic mic
4. 11 Alimentaţia organică (bio)
4. 12 Beneficiile vegetarianismului
4. 13 Germinarea, fermentarea şi hidratarea
4. 14 Evitarea alimentelor iradiate
4. 15 Alimentele congelate
4. 16 Pregătirea alimentelor - cum le gătim?
4. 17 Apa pură alcalină şi hidroterapia 5. Anexă: Clasificarea uleiurilor vegetale
6. Bibliografie