Smoothies-uri si sucuri naturale. Sanatate si energie la pahar - Maurizio Cusani

Smoothies-uri si sucuri naturale. Sanatate si energie la pahar - Maurizio Cusani

Descriere

    Sunteti inca in cautarea unui mic dejun rapid, a unei gustari satioase sau a unui concentrat de vitamine si minerale? Smoothies-urile si sucurile naturale sunt alegerea ideala! Realizate nu numai din fructe, ci si din legume sau amestecuri de fructe si legume, aceste bauturi pot fi lejere sau bogate, in functie de nevoile dumneavoastra dietetice. Atunci cand nu aveti timp deloc, dar doriti o pauza placuta, fara sa asimilati prea multe calorii, conservanti sau grasimi, un suc de fructe proaspat stoarse sau un smoothie de legume sunt alegerea potrivita: in doar cativa pasi, veti obtine o bautura sanatoasa. Cum puteti slabi cu ajutorul sucurilor si smoothies-urilor? Chiar daca aproape toate fructele si legumele sunt compuse din peste 90% apa si au putine calorii, ele pot inlocui cu success o masa de aproximativ 500-600 de calorii, mai ales atunci cand sunt asimilate sub forma de smoothie. In plus, in functie de combinatiile alese, sucurile si smoothies-urile pot completa dieta de zi cu zi cu fibrele si nutrimentele necesare, generand un sentiment de satisfactie. Acest volum contine 100 de retete rapide, racoritoare si pline de culoare, care va vor ajuta sa preparati imediat amestecuri delicioase, smoothies-uri, emulsii si sucuri, atat de dulci si de savuroase. Retetele sunt imbogatite de sugestii utile legate de sanatate si de recomandari de nutritie, care va vor ajuta sa creeati combinatii delicioase si care, de asemenea, vor imbunatati starea persoanelor cu deficiente de proteine, de vitamine si de minerale, ajutand la asigurarea unei diete echilibrate din punct de vedere nutritional. Un volum care va deveni un companion indispensabil in dietele de slabire sau de detoxifiere si, in functie de perioada anului, va va ajuta la pregatirea organismului pentru caldurile de vara, pentru iernile geroase, pentru schimbarile bruste de vreme dintre anotimpuri sau in timpul perioadelor de stres.     Fragment din cartea de retete "Smoothies si sucuri naturale":     “SUC DE DOVLECEI, TELINA SI LAMAI CU MENTA   3 dovlecei   1 telina   2 lamai organice   6 fire de menta   sare si piper (optional)   2 portii   Nivel de dificultate: USOR   Se prepara in: 7 minute   Calorii: 44 kcal per portie   Proprietatile retetei: Sucul de dovlecei, telina si lamai cu menta este un cockteil ideal pentru prevenirea bolilor degenerative asociate cu imbatranirea, indeosebi a celor de vedere si a maculopatiei batranetii. Contine o combinatie de antioxidanti puternici care combat radicalii liberi in toate tesuturile.     1. Spalati dovleceii, eliminati capetele si taiati-i bucati pentru storcatorul centrifugal. Curatati menta si puneti-o de-o parte.     2. Curatati telina si inlaturati partile vatamate. Taiati capetele si maruntiti-o, apoi puneti bucatile peste dovlecei. Telina are un miros puternic, tinzand sa acopere alte arome. Folositi-o cu moderatie in combinatii.     3. Spalati lamaile, indepartati cea mai mare parte a cojii si taiati-le cubulete pentru storcatorul centrifugal.     4. Extrageti sucul mai intai din ingredientele tari, apoi din cele moi. In cazul de fata incepeti cu telina, continuati cu dovleceii si incheiati cu lamaile.     5. Extragerea separata a sucurilor are ca scop obtinerea unor efecte coloristice foarte placute privirii!     6. Inainte de consum, asezonati dupa gust si ornati cu smocurile de menta.     Lamaile faciliteaza absorbtia fierului in intestine si accelereaza cicatrizarea ranilor.     Telina are proprietati antiinflamatorii, ajuta digestia si combate meteorismul.     Dovlecelul este o leguma usor digerabila, hipocalorica si foarte bogata in apa (94% din greutate), minerale (potasiu, fier, calciu si fosfor), vitamine (A, C, 81 si 82) si biotlavonoide.     Menta este o planta erbacee digestiva. Mineralele continute de aceasta iarba aromatica includ calciu, potasiu, cupru, mangan, sodiu si fosfor. Intre vitamine se numara vitaminele A, C si D, precum si intreaga grupa B. Planta mai abunda si in aminoacizi.”

Pe aceeași temă

Maurizio Cusani

Maurizio Cusani

Maurizio Cusani,Cinzia Trenchi

Maurizio Cusani,Cinzia Trenchi

Cinzia Trenchi,Maurizio Cusani

Cinzia Trenchi, Maurizio Cusani,Maurizio Cusani,Cinzia Trenchi