Ne e suficient. Puterea de a deveni multumit pe deplin - Alan Cohen


Descriere

     Intr-o lume in care teama, criza si insuficienta sunt omniprezente in mass-media si in vietile multor oameni, notiunea de revendicare a multumirii poate parea fantastica. Cu toate acestea, gasirea indestularii chiar langa tine poate fi raspunsul la problema unei lumi obsedate de ideea de lipsuri. In stilul sau cald, realist si credibil, Alan Cohen ofera puncte de vedere noi, unice si inaltatoare despre impacarea cu situatia care ni se prezinta in fata ochilor. Ne arata cum sa transformam situatiile mundane in oportunitati de dobandire a intelepciunii, puterii si fericirii care sa nu depinda de alti oameni sau de alte situatii.

    Presarata cu multe anecdote adevarate si cu exemple motivationale, cartea imbratiseaza dorinta de schimbare si perfectionare ca parte a calatoriei care este viata noastra. Uneori, faptul de a te satura pana peste cap de situatiile care nu merg asa cum trebuie iti ofera impulsul necesar pentru a crea situatii de viata mai bune. Citind cartea, te vei simti motivat sa descoperi ca ceea ce cauti s-ar putea sa iti fie deja la indemana, ascuns in potentialul tau latent. Iar daca multumirea este deplina, atunci mesajul profund pe care il transmite autorul ar putea sa declanseze o revolutie a starii de bine. 

    Fragment din volum:
 
    “O alta modalitate de a te ridica deasupra mentalitatii de datornic este sa gasesti implinire chiar acolo unde te afli, indiferent cum arata contul tau bancar. Nu amana bucuria pana cand ai scapat de datorie. Bucuria este singurul lucru pe care nu-ti poti permite sa-l amani.
    Banul este un joc de hartie; nu este sursa fericirii. Este un efect, nu o cauza. Multe milioane de oameni care nu au bani sunt mai fericiti decat oameni care au o gramada de bani. Ei gasesc bogatie in lucrurile simple si nu-si lasa contul bancar sa le guverneze pacea. Exista si oameni bogati care sunt fericiti, dar ei erau fericiti si inainte de a avea bani.
    Un sondaj de opinie realizat de USA Today ii intreba pe niste oameni bogati „Ce a fost prima data, succesul sau fericirea?". 67% din raspunsuri stipulau ca fericirea precede succesul. Cu alte cuvinte, fericirea atrage succesul mult mai mult decat atrage succesul fericirea. Asa ca banul nu produce fericire sau nefericire. Perspectiva si atitudinea nasc fericirea sau nefericirea. 
    Multe corporatii au datorii in bilanturile contabile, dar continua sa castige bani si sa-si plateasca angajatii foarte bine. Linii aeriene si lanturi de magazine au completat declaratii de faliment, dar continua sa functioneze, sa faca afaceri ca de obicei si chiar sa creasca. Directorii lor executivi nu-si smulg parul din cap din cauza ca pierd bani pe hartie. Multi continua sa prospere, la fel poti sa faci si tu.
    Banul este un lucru. Viata este un alt lucru. Daca tu crezi ca banul este viata, atunci viata va creste si va descreste odata cu banii. Daca te concentrezi pe bucurie in clipa prezenta, banul isi va relua locul normal, de a fi un aspect al vietii, si nu toata viata."

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit