Formula. Legile universale ale succesului

Formula. Legile universale ale succesului

Descriere

În tradiţia bestsellerurilor lui Malcolm Gladwell, James Gleick şi Nate Silver, cartea cunoscutului profesor Albert-László Barabási îşi propune să revoluţioneze felul în care înţelegem succesul şi să ne ofere strategii prin care îl putem dobândi.
De multe ori, realizările înseamnă că avem succes. Ne-am făcut treaba cu simţul răspunderii, suntem angajați buni, dar nu obţinem promovarea. Am avut o idee genială, dar n-am primit recunoaşterea cuvenită. Deşi ni s-a spus că talentul combinat cu o puternică etică a muncii reprezintă cheia succesului, Barabási ne arată dăm seama că în multe cazuri nu este deloc aşa.
Dezvăluind legile succesului şi evidenţiind cât de importantă este validarea comunităţii pentru dobândirea lui, Barabási oferă o nouă înţelegerea a modului în care poţi excela în societatea de azi.

"Barabási este persoana cea mai nimerită să abordeze problema fundamentală a legăturii dintre hazard şi succes, cu ajutorul celor mai moderne instrumente ştiinţifice." - Nassim Taleb, autorul bestsellerului Lebăda neagră

„Combinând cu meticulozitate date istorice şi descoperiri făcute în peste un deceniu de cercetare, Formula prezintă principiile ştiinţifice ale succesului, precum şi sugestii practice pentru a-l dobândi. O carte pe care oricine ar trebui s-o citească." – Science

„Cartea lui Barabási le va fi de mare ajutor atât celor care încă n-au găsit calea spre succes, cât şi celor care au ajuns în vârf şi vor să se menţină acolo." - Lifehacker

„Una dintre puţinele cărţi despre succes care se citesc pe nerăsuflate. Fanii lui Malcolm Gladwell vor fi încântaţi." – Geekwire

Albert-László Barabási (n. 1967) este profesor de ştiinţa reţelelor la Northeastern University, unde conduce Centrul pentru Studiul Reţelelor Complexe. De asemenea, predă cursuri la Harvard Medical School şi la Central European University din Budapesta.
Născut în Transilvania, a studiat fizica la Universitatea din Bucureşti, apoi a emigrat în Ungaria, unde şi-a luat masterul în fizică teoretică la Universitatea Eötvös din Budapesta, iar în 1994 şi-a susţinut doctoratul la Universitatea din Boston.
Printre cărţile lui se numără Linked: The New Science of Networks (2002), tradusă în cincisprezece limbi, Bursts: The Hidden Pattern Behind Everything We Do (2010) şi Network Science (2016).

Pe aceeași temă

Albert László Barabási