Burgeri. 50 de rețete ușoare
Descriere
BURGERII, O PASIUNE! „Hamburger", „burger" sau „chiftea prajita": sunt doar cateva dintre numele sub care este cunoscut acest sandvici facut dintr-o chiftea turtita. Desi s-a raspandit in toata lumea din Statele Unite, denumirea hamburgerului are o origine europeana. Se spune ca acesta era la inceput un medalion de vita (sau un carnat de vita) gatit in unt si servit pe o bucata de paine bine condimentata, care se servea in portul din Hamburg ca gustare pentru marinari... Datorita imigrantilor care au parasit tarmurile Germaniei, aceasta chiftea a cucerit America! Hamburgerul a fost imbogatit si modificat, dar nu si-a pierdut niciodata identitatea. Astazi, retetele sale variaza de la cele traditionale la cele mai creative si alternative. De la o gustare rapida, a devenit un pranz adevarat si satios. Succesul burgerilor se datoreaza, cu siguranta, usurintei cu care se prepara si combinatiei gustoase de paine, carne, diverse tipuri de legume, branza topita si sosuri... Rezultatul final poate deveni un adevarat caleidoscop de arome, care se imbina pentru a da nastere la ceva nou de fiecare data, desi ingredientele de baza sunt deseori asemanatoare.