Bucataria romana 1865

Bucataria romana 1865

Editura
An publicare
2018
Nr. Pagini
194
ISBN
2000000912646
Categorii

Descriere

Este singura carte de bucate noua care s-a tiparit in Principatele Romane in epoca lui Cuza si, chiar daca nu toate retetele din cuprinsul sau sunt neaose, cel putin ii datoram autorului, Christ Ionnin, aceasta asociere salutara de cuvinte. Bucataria romana, carte coprinzatoare de mai multe retete de bucate si bufet (Proprietar: Christ Ionnin, Bucuresci. Typographia Stephan Rassidescu, 1865) are meritul de a alatura retetelor straine, culese de prin carti, si cateva retete romanesti, unele de tip zahana, specificemahalalelor bucurestene din secolul al XIX-lea. Desi promisese in prefata noi si noi editii, autorul s-a oprit la una.
“Titlul atrage atentia prin aceasta pretentie de autenticitate in ale bucatariei, legand diferite feluri de bucate de o oarecare specificitate locala. Citind insa carticica, observi ca lucrurile sunt destul de amestecate si ca bucataria romana de la 1865 este mai degraba una "universala", specifica unei Europe de la acea epoca”. - Constanta Vintila-Ghitulescu

Pe aceeași temă