Gradina uitata

Gradina uitata

Autor
Editura
An publicare
2011
Nr. Pagini
480
ISBN
9789736894138

Descriere

"Gradina uitata", cel de-al doilea roman al lui Kate Morton, egaleaza succesul international al cartii sale de debut, "Casa de la Riverton", devenind, in 2008, mai intai bestseller in Australia, apoi bestseller Sunday Times in Marea Britanie si bestseller New York Times in SUA. In anul 2009 a fost recompensat cu General Fiction Book of the Year, in cadrul Australian Book Industry Awards (ABIA). Romanele lui Kate Morton sunt publicate in peste treizeci si cinci de tari.

In ajunul Primului Razboi Mondial o fetita este gasita la bordul unui vas cu destinatia Australia. O femeie misterioasa, supranumita Autoarea, ar fi trebuit sa o aiba in grija, dar aceasta a disparut fara urma. In noaptea in care implineste douazeci si unu de ani, Nell O'Connor afla un secret care ii va marca destinul. Peste cateva zeci de ani, ea porneste in cautarea adevaratei sale identitati, intr-o calatorie avand drept punct final un conac ciudat, despre care se crede ca ar fi bantuit, Blackhurst, candva proprietatea familiei aristocrate Mountrachet. La moartea lui Nell, nepoata ei, Cassandra, intra in posesia unei mosteniri neasteptate. Conacul Blackhurst si gradina sa uitata dezvaluie treptat secretele familiei Mountrachet, dand la iveala legatura dintre cele trei femei, apartinand unor generatii diferite, ale caror destine exceptionale se continua unul pe celalalt.
Fragment din roman:

"De cum pasi pe poarta, Cassandra fu din nou izbita de linistea grea si ciudata care invaluia casuta. Dar mai era si altceva, ce simtea dar nu putea sa descrie. Un sentiment straniu de complicitate, de parca, trecand pragul, accepta un pact ale carui reguli nu le cunostea. Venise ceva mai devreme decat data trecuta si razele soarelui se zbenguiau in gradina. Gradinarul trebuia sa apara peste vreun sfert de ora, asa ca isi puse cheia la loc in buzunar si se hotari sa cerceteze locul.
O poteca ingusta de piatra, napadita aproape in intregime de muschi, serpuia catre intrarea din fata, ca sa dispara apoi dupa colt. Buruienile de langa casa crescusera inalte si vanjoase si-a fost nevoita sa le smulga ca sa poata pasi mai departe.
Era ceva in gradina asta care-i amintea de curtea din spatele casei lui Nell, din Brisbane. Nu atat plantele, cat atmosfera. De cand o stia Cassandra, gradina lui Nell fusese o invalmaseala de flori de casa, ierburi aromatice si plante anuale viu colorate. Cu potecute de ciment serpuind printre ele, atat de diferita de celelalte gradini din zona, cu peluzele lor arse de soare si tufele scorojite de trandafiri plantate in cauciucuri de masina varuite in alb.
Cassandra a ajuns in spatele casei si s-a oprit. Un maracinis de aproape trei metri inaltime crescuse de-a curmezisul potecii. S-a apropiat, inaltandu-se pe varfurile picioarelor ca sa poata vedea dincolo de el. Parea uniform, linear, de parca plantele ar fi format un zid.
A pasit de-a lungul rugilor, atingand usor cu mana frunzele zdrentuite de iedera. Inainta cu greu, desisul ii trecea de genunchi si era pe punctul sa-si incurce picioarele in el. Ceva mai incolo, pe la mijloc, a observat un gol in maracinis, ca o gaura mica, din care nu razbatea nici o raza de lumina, de parca in dosul lui s-ar fi aflat ceva solid. Cassandra a bagat mana, atenta sa nu se zgarie, aplecandu-se pana cand desisul i-a cuprins tot bratul, pana la umar. Si degetele i s-au lovit de ceva tare. "

Pe aceeași temă

Kate Morton

Kate Morton

Hazrat Inayat Khan,Victoria Mas,David Icke,Savatie Baştovoi,E.k.johnston,Kate Morton

Kate Morton

Kate Morton