Discreta frumusete - album


Autor:

Etichete:

Editura:

ISBN:
2000000449029

Descriere

Intensitatea procesului creator al unui pictor in explorarea simultanä a lumii intime de fantasme si a referintelor de ordin artistic pe care le stabilea lucid si färä orgoliu.

(Anca Arghir critic de arta)

În 2014 se împlinesc 100 de ani de la naşterea pictorului George Ştefănescu-Râmnic (19014-2007), una dintre personalităţile-surpriză în recitirea istoriei recente a artei româneşti.

După o carieră de scenograf la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, artistul a evoluat, în discreţia concentrată a atelierului bucureştean, spre libera abstracţie cromatică.

În anii ’30–’60, Ştefănescu-Râmnic era afiliabil amprentei lui Dărăscu.

Apoi, în Germania, după vârsta de 75 de ani, cu o longevitate spectaculoasă, pictorul a marcat un salt stilistic pe care ne bucurăm să-l semnalăm publicului şi specialiştilor.

Discreta Frumusete , album de arta cu un caracter retrospectiv, dă o nouă încărcătură de sens operei artistului, remarcabil organizată de Fundaţia care ii poarta numele.

George Ştefănescu-Râmnic devine astfel, în posteritatea recuperată, purtătorul unei formule stenice de colorism pe trame de figurativ, treptat stilizat armonic.

(Aurelia Mocanu critic de arta, curatorul Albumului si al Centenarului)

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.