Metode didactice pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare


Autor:

Etichete:

Editura:
Demiurg - 2019 - 332 de pagini

ISBN:
9789731523873
BDCID:
00323222

Descriere

Metode didactice pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare - Clasele V-XII

Ca si in alte lucrari ale sale, d-na prof. Elena-Laura Bolota se dovedeste a fi o buna cunoscatoare a metodelor vechi si a metodelor noi de predare a limbii si literaturii romane.
Lucrarea de fata arata cum un bun profesor poate combina in mod judicios vechiul cu noul in predarea limbii si literaturii romane si procedeele specifice pentru a face ca elevul sa participe activ la analiza facuta si la deciziile luate. In functie de capacitatile de varsta si de intelectualitate ale elevilor, sunt prezentate diferite metode si procedee persuasive (cu avantajele si dezavantajele lor) care pot fi folosite de profesorii de la gimnaziu si de la liceu (balonul mincinos, ploaia de idei, evantaiul vorbitor, diagrama venn, partea plina a paharului, bagajul pierdut, floarea, copacul dorintelor, palma, ochelarii magic etc.)
Scopul acestor metode si procedee este acela de a dezvolta capacitatea creativa a elevului, de a face din el nu un obiect, ci un subiect in luarea unei decizii.
Lucrarea doamnei prof. Laura Bolota este utila atat elevilor, cat si profesorilor, care din varii motive nu si-au insusit metodele noi de predare a limbii romane si a altor limbi. - Prof. univ. dr. C. Francu Universitatea I. Cuza" - Iasi

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.