Resurse genetice in fermele agroturistice - Romulus Gruia
Descriere
Cartea pune accent pe polivalenta genetica in ierarhia biologica incepand cu o serie de informatii privind genetica vegetala, apoi informatii mai consistente legate de genetica animala (necesare intelegerii controlului genetic al alimentatiei omului), precum si cu anumite trimiteri catre aspectele de genetica integrata la nivel de ecosistem (inclusiv al ecosistemelor agroturistice), prin analizele din genetica populatiilor si genetica biocenozelor. Tot acest periplu genetic de la nivel celular pana la cel ecosistemic, devine baza pentru cunoasterea stiintifica a biodiversitatii arealului fermelor agroturistice si a intelegerii potentialului de valorificare a resurselor genetice aferente.
Se pune astfel accentul pe problematica resurselor naturale din arealul rural si agro-silvo-pastoral si a valorificarii lor in procesele tehnico-economice, mai ales a celor cu potential de dezvoltare a turismului si utilizarii lor prin alimentatia publica.
Prezentul manual universitar se adreseaza studentilor de la facultatile cu profil ingineresc din domeniul complex al biologiei aplicate, fiind necesar diverselor programe de studii, fie din industria alimentara, fie din industria turismului.