Invitatie la dans - Luanne Rice

Invitatie la dans - Luanne Rice

Autor
Editura
An publicare
2006
Nr. Pagini
422
ISBN
9789737360328

Descriere

Luanne Rice este autoarea a opt bestselleruri, toate plasate pe primele locuri in topurile New York Times.
Protagonistii acestui ultim roman al sau sunt doi oameni cu care soarta a fost nemiloasa. Drumurile li se intersecteaza in oraselul natal Rhode Island. Nu peste mult timp, cei doi vor simti o puternica atractie reciproca.
Dincolo de minciuni, deceptii si suferinta, ei vor descoperi sansa unei vieti noi, la care nu mai sperau.
Insa, un teribil secret pe care Jane il poarta in suflet, ii impune acesteia anumite rezerve in relatia cu Dylan. Ea hotaraste in cele din urma sa-i dezvaluie apasatoarea taina, numai ca, datorita unei intimplari, barbatul afla adevarul.
Dintr-o data, totul se naruie. Orgoliile se dovedesc a fi mai puternice decit dragostea si decit suferintele provocate de socul despartirii. Si, totusi…
O poveste emotionanta despre farmecul regasirii, bucuria iertarii si miracolul intilnirii sufletului pereche.

Fragment din roman:

"Unchiul Dylan o ridicase. Parintii ei aparusera apoi in spatele lui, iar tatal ei il batuse usor pe umar, in timp ce mama ei o luase pe Chloe in brate. Isi aducea aminte de niste soapte grabite, de un sentiment de rusine, ca si cum ar fi ranit intr-un anume fel sentimentele mamei ei. Ea intelesese, de fapt, ca Chloe facea legatura cu cealalta fiinta care disparuse din viata sa, cu adevarata mama a lui Chloe, cea care o abandonase.
Incepind de atunci, unchiul Dylan nu-si mai rasese barba niciodata. O tundea si arata tare bine; era grizonata. Dar n-o mai rasese, iar Chloe stia foarte bine care era motivul: pentru ca fusese mingiiata de catre Isabel. Chloe stia pur si simplu; nu fusese nevoie sa afle de la unchiul Dylan. Isabel ii sarutase fata aceea tepoasa, iar unchiul Dylan hotarise sa nu se mai barbiereasca niciodata.
Asta era, de fapt, dragostea cea adevarata.
Alergind in casa pentru a se schimba in salopeta de serviciu, Chloe simti cum inima ii batea cu putere. Se spala, linistindu-se in timp ce isi clatea fata cu apa limpede de primavara, frecind-o cu clabucii de sapun albi si moi. Privi atent ochii aceia albastri, ce o fixau de dincolo de oglinda. Se gindi ca daca ar ramine asa pentru multa vreme, ar reusi sa vada figura mamei ei adevarate, ca apoi s-o intrebe de ce, cum oare...
Isi clati fata, iar apoi o porni spre masina, o dubita noua-nouta, ce stralucea de curatenie. Tatal ei o spala in fiecare simbata, mama ei punea in functiune, aproape in fiecare duminica, aspiratorul portabil, pentru ca masina sa arate intotdeauna impecabil. Certurile secrete, petrecute "cu usile inchise", erau uneori ingrozitoare, dar bunurile lor aratau mereu impecabil. Totul parea sa aiba legatura cu faptul ca mama sa prefera sa aibe acele rasaduri ordonate de panselute in locul livezii imense, cu arbori nou-nascuti in devalmasie. Iar Chloe adora pur si simplu natura virgina si salbatica, dorindu-si sa se piarda in adancul ei. Oare ce cauta ea in mijlocul acestei familii? "

Pe aceeași temă

Luanne Rice