Manager 80/20 - Audiobook


Descriere

Foarte putine lucruri contează cu adevărat. Însă cele care contează, au o valoare enormă. Adevărata valoare a Principiului 80/20 este aceea că vă ajută să identificati acele putine activităti în care ar trebui să vă implicati deoarece vă vor conduce la rezultate de exceptie.

Marea majoritate a managerilor consideră că munca e copleșitoare – frenetică, stresantă, complexă, severă, epuizantă și demoralizatoare. Totuși, o mică minoritate a reușit să se sustragă trendului. Ei sunt optimiști, încrezători, relaxați și fericiți. Ei au grijă ca activitatea lor și viețile lor să rămână simple.

Foarte puține lucruri contează cu adevărat. Însă cele care contează, au o valoare enormă. Adevărata valoare a Principiului 80/20 este aceea că vă ajută să identificați acele puține activități în care ar trebui să vă implicați deoarece vă vor conduce la rezultate de excepție.

Principiul permite să vă concentrați pe cauzele bune, să vă descotorosiți de cele rele și să uitați de marea masă a celor neînsemnate și slabe. Spre exemplu, Steve Jobs s-a concentrat constant pe o mână de produse esențiale – cele câteva caracteristici care urmau să fie utilizate în cea mai mare parte a timpului – și a ignorat orice altceva. Astfel, Apple și-a abandonat toate produsele neesențiale, inclusiv imprimantele, serverele și asistentul digital personal Newton, cu sistemul său imperfect de recunoaștere a scrisului de mână. Concentrându-se pe cele 30% din produsele care generau bani și descotorosindu-se de cele 70% inutile, Jobs a salvat compania din pragul insolvenței.

De ce este important Principiul pentru manageri?

De obicei, oamenii se așteaptă ca lumea să fie echilibrată, ca 50% din cauze să conducă 50% din rezultate. Se așteaptă ca toate evenimentele și toate cauzele să aibă, în mare, aceeași importanță. Acest mod de gândire este profund eronat. Mai ales în afaceri. Una dintre cele mai periculoase, dăunătoare presupuneri din lumea afacerilor este că toate vânzările sunt bune, toate câștigurile au valoare și toate sursele de profit au o importanță aproape egală. Nu au.

Dacă ați lua întotdeauna decizii 80/20, nu ați fi niciodată în criză de timp, v-ați preocupa numai cu problemele cele mai importante și mai uimitoare. V-ați transforma afacerea într-una mult mai eficace și mai profitabilă. Ați putea identifica cei mai buni clienți și ați ști cum să-i faceți mai fericiți ca niciodată.

Richard Koch oferă zece metode pentru a fi un manager strălucit. Stăpânind cu desăvârșire una din cele zece metode, veți ajunge infinit mai departe decât dacă ați fi competent la toate cele zece.

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.