Pachet Bucatarescu (Vol. XI-XIV)
Descriere
A manca nu mai este un lux, ci insasi arta de a trai frumos, savurand una din marile bucurii ale vietii! Alaturi de Bucatarescu, haideti in lumea aromelor neconventionale de azi sau de demult, romanesti si internationale, pentru a vedea - la propriu! - ce inseamna sa traiesti cu gust! Bucataria nu e anexa a locuintei, ci chiar inima casei tale! Mananci doar ca sa traiesti sau vrei sa te bucuri de viata? Traiesti ca sa mananci! Pofta buna, impreuna cu Bucatarescu! Pachetul contine: 11. MAREA CARTE A MURATURILORNu stim cate natiuni gastronomice au deprins sa puna in saramura sau in oteturi aromate toate legumele si fructele imaginabile, dar romanii fac fata cu brio tuturor acestor provocari!12. Cartea de bucate de Post Postul nu inseamna abandonul retetelor savuroase, ci dimpotriva! Pe urmele bucatariei monahale si explorand tainele bucatariei taranesti traditionale, reinterpretate in limbaj culinar modern, retetele de Post se transforma in adevarate provocari pentru cei pasionati de oale, cratite si tigai! Fara a renunta in vreun fel la placerile gustului, organismul va experimenta o detoxifiere fantastica, efectul asupra colesterolului si trigliceridelor fiind remarcabile. Cine apreciaza o portie de sarmalute de post cu ciuperci va da dovada de un rafinament cu totul special, dublat de o stare meditativa aparte. 13. Retete de suflet. Cele mai gustoase bucate gatite in manastirile romanesti Cele mai bune retete de post sunt cele gatite de maicute si calugari, monahii avand o inzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practica folosind ingrediente de demult, asupra carora se pogoara Harul. Este incredibil ce varietate de retete si ce bogatie de gusturi presupune ""austera"" bucatarie monahala, secretul acesteia constand in folosirea ingenioasa a legumelor si ciupercilor, potopite de o multime de miresme, care transforma preparatele culinare ""de dulce"" in amintiri pe care nu le mai regreta nimeni...14. Pomana porcului si alte secrete ale bucatariei de Craciun Marea sar