Condimentarea Creativa
Descriere
”Experimentand ceaiurile de plantele medicinale, am reusit sa obtin transformari de-a dreptul spectaculoase. Pe masura ce am modelat diferite tipuri de retete, am reusit sa constitui doua retete de ceai (le-am numit ceaiuri integrative) care se completeaza reciproc, raspunzand astfel unei game foarte mari de necesitati. Cu ajutorul acestor ceaiuri va puteti crea un program de insanatosire si vitalizare pe termen lung, spre a va intari in toate aspectele vietii. Va sugerez sa va cultivati obisnuinta de a bea ceaiurile integrative si astfel, veti avea sansa sa construiti in voi si in jurul vostru un edificiu de sanatate si success”. „Condimentarea hranei este una dintre formele cele mai bune de atragere a energiilor benefice din univers. Se intampla acest proces intrucat condimentele pot imbunatati in mod substantial structura chimica si energetica a omului”. „Acesta este principalul fenomen prin care condimentele pot influenta in mod decisiv starea de sanatate. In momentul in care ajung in corp, condimentele refac echilibrul biologic si informational. Pe acest fond, condimentele stimuleaza eliminarea toxinelor si remodeleaza fiinta spre a se conecta mai armonios la energiile universului.” ”Terapia celor 5 condimente de tip „radacinoase” raspunde in special nevoilor energetice si informationale la nivelul centrilor energetici din partea inferioara si stanga a corpului. Pentru a raspunde in mod echilibrat tuturor necesitatilor, am introdus un amestec de 12 condimente de tip solar care poate fi utilizat in majoritatea mancarurilor. Acest amestec vine in completarea paletei de energii emanate prin intermediul condimentelor de tip radacinoase”. „Conform conceptelor fizicii cuantice, lipsa energiei pamantului din corp ne poate afecta prin suferinte care se manifesta in partea inferioara si stanga a corpului. Statisticile arata ca cele mai multe cazuri de mortalitate sunt determinate de suferintele care se implementeaza intr-o prima faza in cele doua zone ale corpului. „TERAPIA CELOR 5 RADACINOASE” poate veni in intampinarea celor ce au suferinte care afecteaza partea stanga si inferioara a corpului”. CUPRINS Scrisoare pentru cititori .....3 Prezentarea cartii ..... 5 Capitolul I. ALIMENTATIA INTENS CONDIMENTATA A OMULUI MODERN..11 1. Puterea condimentelor....11 1.1. Notiuni elementare despre condimente ......11 1.2. Zonele de actiune a condimentelor ......15 1.3. De ce mai este necesara alimentatia intens condimentata......18 2. Fenomene biologice si energetice in procesul de asimilare a condim... 22 3. Tehnici de introducere a condimentelor in alimentatie ......25 3.1 Modelarea alimentatiei pentru cultivarea condimentelor noi….…..25 3.2 Procedee de asimilare a condimentelor in alimentatie......28 4. Tehnici de utilizare a condimentelor .......31 4.1 Utilizarea condimentelor in preparatele din lapte si carne..........31 4.2 Utilizarea condimentelor in alimentele de origine vegetala ............ 34 5. Modelarea vietii prin intermediul alimentatiei intens condimentate........36 Capitolul II CALITATILE HOLISTICE ALE CONDIMENTELOR ......41 1. Efectele biologice ale condimentelor ....... 41 2. Raportul dulce-condimentat .......43 3. Actiunile holistice ale condimentelor........ 46 3.1. Actiunea biochimica a condimentelor .........47 3.2. Actiunea polarizanta a condimentelor ..........49 3.3. Sinergia condimentelor .....52 3.4. Intensitatea condimentarii ........53 3.5. Afinitatea fata de condimente .....53 4. Starile de polarizare umana......55 4.1. Polarizarea corpului in relatia cu soarele si pamantul ................... 55 4.2. Dizarmoniile corpului in relatia cu soarele si pamantul .................58 4.3. Reglarea polaritatii omului prin intermediul condimentelor...........60 5. Cum putem asimila noile condimente .......61 Capitolul III TERAPIA CU CELE 5 „RADACINOASE”......65 1. Odiseea recastigarii punctului de sprijin ......65 1.1. Cautari pe drumurile vietii ........65 1.2. Cum am ajuns la „radacinoase”?. ......68 2. Epopeea unui succes premeditat .......70 2.1 Primele efecte ale condimentarii hranei cu „radacinoase”........72 3. Ratiunea de a alege condimentele radacinoase .......73 4. Procedura de asimilare a condimentelor de tip radacinoase ......77 4.1 Tabloul celor cinci radacinoase .........77 4.2. Tabloul celor 10 condimente .......79 5. Calitatile biologice ale condimentelor „radacinoase”.......82 5.1 Usturoiul ......82 5.2 Ceapa .........84 5.3 Turmericul (curcuma)..........85 5.4 Ghimbirul .........86 5.5 Hreanul .......87 Capitolul IV. TERAPIA CELOR 12 CONDIMENTE .........89 1. Cum am ajuns sa-mi constitui amestecul celor 12 condimente?.....89 2. Strategia realizarii amestecului de 12 condimente . .........91 3. Principiile de constituire a amestecului celor 12 condimente ........93 4. Procedura de realizare a amestecului celor 12 condimente ..........97 5. Calitatile terapeutice ale celor 12 condimente ...........98 5.1. Ardeiul iute (chilli) ..........98 5.2. Piperul ..........99 5.3. Dafinul...........100 5.4. Oregano .........101 5.5. Busuiocul .......102 5.6. Chimenul ............102 5.7. Mararul (seminte) ......103 5.8. Salvia ...........104 5.9. Maghiranul ........105 5.10. Cimbrul ............105 5.11. Tarhonul .........106 5.12. Coriandrul...... 106 Capitolul V TERAPIA CU CEAIURI INTEGRATIVE.........109 1. Cum am pus in valoare ceaiurile integrative..............109 2. Caracteristicile ceaiurilor integrative ..........112 2.1. Polaritatea actiunii plantelor ...............112 2.2. Ceaiul de tip „YIN” ………..113 2.3. Ceaiul de tip „YANG” ……116 2.4. CEAI INTEGRATIV – mod de preparare si utilizare.........118 2.5. Plantele medicinale utilizate in ceaiuri .............120 3. Particularitatile ceaiurilor integrative ……………123 3.1. Complementaritatea ceaiurilor integrative ……123 3.2 Stimularea apetitului pentru ceaiurile integrative de tip Yin si Yang.…...124 3.3. Transformari benefice generate de ceaiurile integrative …126 4. Relatari despre efectele benefice ale ceaiurilor integrative..…...128 5. Utilizari suplimentare pentru ceaiurile integrative ………131 Capitolul VI CONDIMENTAREA PIELII 1. Strategia condimentarii fiintei umane...........135 2. Terapia pielii cu sare de la Marea Moarta............140 2.1. Calitatile sarii de la Marea Moarta............140 2.2. Proceduri de prep. a solutiei de sare de la Marea Moarta...146 2.3. Procedura de aplicare a solutiei de sare de la Marea Moarta...147 3. Terapia pielii cu ceaiuri concentrate.........149 3.1. Argumentatia utilizarii plantelor med. in terapia pielii.......149 3.2 Structura ceaiului concentrat......152 3.3. Cutume in prepararea ceaiului concentrat.......154 3.4.Procedura de preparare a ceaiului concentrat.........155 3.5. Procedura de aplicare a ceaiului concentrat...........156 3.6. Ceaiul perpetuu..............157 3.7. „Miracole” generate prin terapia pielii cu ceaiuri concentrate......160 EPILOG.....168 Capitolul VII PROGRAMUL DE CONDIMENTARE CREATIVA ………171 1.Strategia programului de condimentare creativa……....171 2.Transformarile condimentarii integrative……173 3. Terapia cu ceaiuri energizante ………176 4. Trei prioritati esentiale in adoptarea condimentarii integrative …………181 5. Programul integrat de condimentare creativa ……184 5.1 Un nou inceput.…………184 5.2 Primii pasi pentru un nou inceput ……188 5.3 Imbunatatirea vietii prin adoptarea condimentarii integrative si a coachingului integrativ …… 190 Epilog....193 Recapitulare. PROCEDURI SI TERAPII ………194 A. Constituirea amestecului celor 12 condimente……...194 B. Retete si proceduri care includ ceaiurile integrative….....195 C. Proceduri cu ceaiuri concentrate........197 1. Procedura de preparare a ceaiului concentrat.......197 2. Procedura de aplicare a ceaiului concentrat..........197 3. Procedura de aplicare a ceaiului perpetuu...........198 D. Proceduri cu sare de la Marea Moarta.............199 1. Procedura de prep. a sol. de apa cu sare de la Marea Moarta.....199 2. Procedura de prep. a sol. de lapte de corp cu sare de mare.........200 3. Procedura de aplicare a solutiei de sare de la Marea Moarta...... 200 E. Programul integrat de condimentare creativa.......201