Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
Editura
An publicare
2021
Nr. Pagini
122
ISBN
9786067481662
Categorii
Descriere
Prima apariție în volum a cercetării din perspectivă antropologică a bucătăriei românești. Cartea are valoarea de document, prin descrierea realităților descrise.Numită inițial „Din bucătăria ţăranului român” în urmă cu mai bine de un secol Mihai Lupescu, scria în lucrarea lui urmatoarele: „Mămăligă, mandră, colenă, mangră, măligă, măliguţă, bucădărnic – e temelia hranei ţărăneşti. «Îi greu când nu-i măligă» ori «îi greu de câştigat mămăliga» înseamnă că vremurile-s grele şi că lupta pentru existenţă e vajnică. Când ţăranul are mămăligă, udătură (sorbitură), bucatele se găsesc lesne. «Da’ bine că-imămăligăpe fund, căcelelalte s-or găsi»”.
Comandă Cartea
30Lei
--Lei
--Lei
--Lei
--Lei
--Lei
--Lei
--Lei
--Lei