Teorema lui Almodovar

Teorema lui Almodovar

Editura
An publicare
Nr. Pagini
144
ISBN
9731984520

Descriere

Situat intre fictiune si autobiografie, Teorema lui Almodovar este un roman baroc in care excentricitatea se intersecteaza cu teoriile matematice, dar si o meditatie asupra (im)posibilei adaptari a unui monstru la viata. Desfigurat in urma unui accident, naratorul se intoarce putin cate putin la viata, renuntand la izolare si explorand lumea pe care o respinsese.

Cele doua priviri esentiale in roman – prima, distanta, a lui Almodovar, care intervine in existenta naratorului, transformand-o intr-un film, cea de-a doua, plina de pasiune, a Lisei, transsexualul de care Antoni se indragosteste, – il fac pe acesta sa inteleaga ca “in centrul vidului se afla o alta sarbatoare”.


Chiar daca majoritatea coordonatelor care compun viata personajului – inclusiv relatia naratorului cu regizorul Pedro Almodovar – sunt fictive, punctul de pornire este unul cat se poate de real: Antoni Casas Ros a ales izolarea dupa un cumplit accident in urma caruia a ramas mutilat. Scrierea romanului Teorema lui Almodovar devine, astfel, un act cathartic prin care autorul recladeste puntile catre propria existenta.

Pe aceeași temă

Antoni Casas Ros

Antoni Casas Ros