Piese pentru pian

Piese pentru pian

Autor
Editura
An publicare
2008
Nr. Pagini
28
ISBN
9789739054004

Descriere

Compozitor austriac, recunoscut ca unul dintre cei mai mari compozitori din istoria muzicii europene, alaturi de Haydn si Beethoven, reprezentant al Scolii Vieneze.
Dupa exemplul lui Schubert, Mozart s-a folosit de formele si structurile fixate de inaintasii sau de contemporanii sai, dar se remarca prin perfectiunea scriiturii, bogatia, originalitatea si reinnoirea aproape permanenta a inspiratiei sale, acuitatea unei sensibilitati in permanenta treaza in toate organizarile in interiorul carora se inscrie. Cu Bach, impartaseste privilegiul de a reusi suveran in toate genurile pe care le abordeaza. De la capelmaistrul de la Esterhaza a invatat arta dezvoltarii tematice, a inlantuirilor logice si absolut convingatoare, contand pe puterea expresiva si de seductie a belcantoului, a cantabilitatii suple, generoase, pe care le-a descoperit in Italia.

Cele 25 de piese din acest album au fost alese dintre cele compuse de Mozart pentru clavecin intre cinci si noua ani, cu ajutorul tatalui sau, Leopold. Ultimele 14 piese ale prezentei editii fac parte din Caietul de la Londra (intre K. 15a si K. 15s s), fiind compuse intre 1764 si 1765.

Lucrarea cuprinde, printre altele, titlurile: Andante in Do Major, Menuet in Sol Major, Contradans in Sol Major, ori Andantino in Do Major.

Pe aceeași temă

Myriam Marbe

George Stephanescu

Autor Anonim

Piese Pentru Pian,Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart

Mozart

Favorite Piano Works: Schirmer's Library Of Musical Classics Vol. 2101,Paperback,Wolfgang Amadeus Mozart