Presedintii americani… Averile presedintilor americani - Jakob Van Eriksson

Presedintii americani… Averile presedintilor americani - Jakob Van Eriksson

Descriere

Unii presedinti americani, precum Thomas Jefferson, au murit inglodati in datorii, dupa ce au dat chix in afaceri,altii, ca Donald Trump, au epatat cu banii si proprietatile lor, de pilda fabulosul domeniu Mar-a-Lago din Florida, jongland inspirat adeseori cu procedurile de insolventa si faliment, dop ce, oricum, mostenise 413 milioane de dolari de la propriul parinte.
Nici JFK nu a dus-o tocmai rau, fiindca si tatal lui, Joseph Kennedy, i-a lasat o avere considerabila, in schimb Bill Clinton a cam saracit dupa numeroasele procese pentru care a trebuit sa-si plateasca din greu avocatii in urma scandalurilor sexuale in care a fost angrenat, astfel ca, plecand de la Casa Alba, a facut rost de extra money tinand cuvantari motivationale platite cu minimum 100.000 de dolari. Finantele familiei si-au revenit cand sotia lui, Hillary, a incasat 14 milioane de dolari ca avans pentru o carte autobiografica.
Daca Herbert Hoover (presedinte intre 1929-1933) a investit cu succes in niste mine de argint in Birmania, Lyndon B. Johnson s-a bazat pe averea sotiei, care provenea dintr-o familie texana instarita. In schimb, Harry Truman era atat de sarac incat pentru el a fost creata, de mila, pensia prezidentiala…

Pe aceeași temă

Jakob Van Eriksson