Noaptea cea mai lunga: marea confruntare

Noaptea cea mai lunga: marea confruntare

Descriere

Suntem în anul 1944. Europa e îngenuncheată de catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial. Trupele aliate sunt din ce în ce mai aproape de victorie.
Într-o perioadă în care fiecare supraveghea pe fiecare, la București, Serviciul Special de Informații pierde un spion valoros, iar conducerea nu dorește rezolvarea misterioasei crime. Al doilea om al SSI-ului încearcă să găsească răspunsurile, intrând în hățișul înțelegerilor dintre serviciile secrete străine afl ate pe pământ românesc și al acțiunilor ascunse ale șefului său.
Lovitura de stat din Italia și trecerea Romei de partea Aliaților au ecouri și la București. Conspiratorii ajung la un consens în legătură cu planul unei lovituri de stat militare pentru înlăturarea mareșalului Antonescu, organizată în numele regelui, în condițiile în care România nu este primită la discuții cu Aliații decât printr-o capitulare necondiționată.

Pe de altă parte, tezele din programul propus de Partidul Comunist, răspândit prin intermediul manifestelor, par să intereseze atât partidele politice, cât și pe unii generali și ofițeri superiori din cadrul Marelui Stat Major.

Pe aceeași temă

Haralamb Zinca