Intuitia

Intuitia

Descriere

Intuiția nu e o plăsmuire a minții, ci rodul unui raționament extrem de elaborat și de structurat – dar într-un mod diferit. Ea îmbracă mai multe forme: de la raționamentul intuitiv care ne oferă o soluție fără ca noi să știm cum s-a desfășurat procesul, la cunoașterea intuitivă care ne furnizează o informație pe care nu știam că o deținem și până la procesul intuitiv care ne permite să ajungem la un rezultat fără a înțelege drumul parcurs până la el.

Deși se raportează permanent la mediul în care trăiești, intuiția – sau vocea ta interioară – nu uită niciodată un parametru fundamental: felul tău de a fi, personalitatea pe care o ai, competențele cu care ești înzestrat, aspirațiile, gusturile, dorințele tale... Ea te cunoaște foarte bine, așa că te îndrumă mereu către deciziile corecte. Este – dacă vrei – un al șaselea simț, care te ajută să iei mai rapid decizii, să îți dezvolți inteligența instinctivă și să fii în acord cu tine.

Indiferent că îi spunem instinct, presentiment, miracol, mediumnitate, voce interioară sau magie, intuiția și-a câștigat de ceva vreme recunoașterea științifică, autoarea invitându-ne să explorăm resorturile acestui proces profund uman și să ne transformăm intuiția într-un atu, să avem încredere în ea și să fim în acord cu propriul adevăr.

Pe aceeași temă

Béatrice Millêtre