Sir Gawain si cavalerul verde

Sir Gawain si cavalerul verde

Descriere

Sir Gawain și Cavalerul Verde, alături de Beowulf, care urmează să apară în colecția Nemi sunt repovestiri, în stilul magistral al lui Michael Morpurgo ale unor legende medievale deja canonice, care vor aduce mai aproape de vremurile noastre, atât ca limbaj, cât și ca imagini, marile povești ale Evului Mediu.
Ce învață micii cititori:Cum arătau ordinele cavalerești pe vremea legendarului rege ArthurCum era condusă Britania, proaspăt părăsită de romaniCare sunt principalele legende medievale care au ajuns la noi, ce forme diferite pot îmbrăcaCare erau ceilalți cavaleri de la curtea Regelui ArthurCe însemna onoarea unui cavaler în epoca medievală Povestea:

Regele Arthur și regina Guinevere domnesc asupra Britaniei. În jurul lor și în jurul celebrei Mese Rotunde sunt cavalerii dragi regelui, între care Sir Gawain, însuși nepotul său, îi e cel mai aproape. În locul așteptatei povești din Ajunul Anului Nou, la Camelot, în sala gastuoasă de mese năvălește o namilă de om, care le aruncă o provocare cavalerilor. Pare că demn de ea este doar Sir Gawain, dar ea vine cu o... revanșă. Vă lăsăm să descoperiți prin ce aventuri trece marele cavaler ca să se arate vrednic de titlul său.Recomandarea editorului:

Frumusețea acestor repovestiri stă în stilul extrem de prietenos al lui Michael Morpurgo, care e maestru al reconstruirii multor epoci, dar mai ales ale celor mai îndepărtate de noi în timp. Figurile acestor cavaleri capătă culoare și viață în aceste povești aduse în vremurile noastre, cu un ritm al povestiri viu și pasionant. Legături cu programa școlară:Ce alte versiuni ale legendelor cavalerilor Mesei Rotunde au circulat de-a lungul timpuluiCe știm despre Britania din vremea regelui ArthurCe putem afla despre ordinele cavalerești din acel timp și acele locuriDiscuții despre alte mari legende și mituri ale omeniriiCorespondențe cu figuri istorice autentice ale vremii

Pe aceeași temă

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo