Tulburarile de personalitate

Tulburarile de personalitate

Editura
An publicare
2013
Nr. Pagini
226
ISBN
2000000933276
Categorii

Descriere

Motivatia elaborarii acestei lucrari are la baza necesitatea unui manual accesibil studentilor, a unui ghid practic pentru psihologi, consilieri, psihoterapeuti si asistenti sociali. Un obiectiv important al lucrarii este familiarizarea studentilor cu aceasta problematica des intalnita in mediul clinic si in cel social, dar si adaptarea specialisti lor la terminologia moderna, la metodele de diagnoza si interventie actuale.
Pornind de la istoric si trecand in revista diferitele clasificari si tipologii realizate de-a lungul vremii, lucrarea se concentreaza pe descrierea generala a tulburarilor de personalitate, pe evidentierea fatetelor diferitelor comportamente specifice persoanelor cu TP, pe enuntarea criteriilor de diagnostic, pe identificarea cauzelor si a modalitatilor de interventie si suport.
In cadrul fiecarui capitol sunt prezentate studii de caz ilustrative si, de asemenea, se face referire şi la alte patologii individuale, interpersonale sau sociale cu care interfereaza tulburarile de personalitate.

Pe aceeași temă

Sorina Daniela Dumitrache