Umbre si lumini - Sorina Daniela Dumitrache

Umbre si lumini - Sorina Daniela Dumitrache

Editura
An publicare
2016
Nr. Pagini
103
ISBN
9786068429540

Descriere

    Iti propun o lectura constienta, care sa te ajute sa te descoperi in ipostazele cele mai grele si diafane ale fiintei tale, sa intri in contact cu libertatea ta descatusata din lanturile prescriptiilor si credintelor altora. Sa redescoperi cine esti, intr-o adevarata intalnire cu tine sau cu tine cel adevarat. Esti pregatit pentru o gura de aer proaspat care ofera nu garantia, ci libertatea autentica de a fi tu si de a te trai pe tine intr-un mod asumat, de a veni mai aproape de lucrurile care te fac fericit, de a-ti facilita accesul si a-ti infrumuseta mersul pe drumul... catre tine?
    Te incumeti sapornesti la drum?


Fragment:

"   Stii care-i paradoxul cu ciocanitul la usile aparent inchise sau greu de descuiat? Ca se intampla de multe ori sa fii incuiat chiar pe dinauntru. Adica esti de partea care trebuie a usii, numai ca esti atat de blocat, incat nu stii unde te afli, ce bunuri se afla chiar sub nasul tau si cum sa te raportezi la ele. E nevoie de o schimbare a perspectivei de multe ori. Da, pentru ca fericirea depinde si de modul in care vedem lucrurile, de viziunea noastra asupra vietii, de tendinta uneori compulsiva (si nesanatoasa) de a ne compara cu altii si cu bunurile lor si de cat suntem de adaptabili si de flexibili si, mai ales, de cat de mult sau de putin credem ca o meritam.
    In descoperirea si experimentarea fericirii, resursele noastre sunt foarte importante, si ele tin atat de deschiderea catre stari de calm si armonie, pace interioara, o atitudine mentala relaxata, de invatarea si exersarea gratitudinii fata de noi si cei din jurul nostru, cat si de contactul adecvat si echilibrat cu cei semnificativi noua, rude, prieteni.
    Multi ajung cu adevarat in corpul viata lor abia dupa experiente-limita, de viata si de moarte, si doar asa realizeaza cat de putin s-au iubit.
    Nu astepta sa ti se intample lucruri grave, sa te confrunti cu boli crunte sau cu pierderi multiple ca sa poti deschide ochii mai bine si sa poti privi cu luciditate la viata ta si la ce nu e in regula cu ea, la ce anume nu te lasa sa fii fericit. Nu astepta nenorociri si nici sa se intample minuni de la sine. Nu astepta sa mori ca sa Inveti sa traiesti. Apuca-te de treaba si da drumul la schimbare in laboratorul vietii tale. Ai toate ingredientele la dispozitie, si, daca lipseste ceva, sunt sigura ca poti procura tot ce-ti trebuie cu putin efort astfel incat sa gasesti formula potrivita pentru un trai pe gustul inimii tale mai mult sau mai putin sofisticata si lucrata la sala :P.
    Te provoc la un exercitiu, daca te lasi. Ia un pix si-o hartie si fa o lista pe doua coloane cu lucrurile care te fac fericit si cele care te fac nefericit. indrazneste si scrie. Nu-mi spune ca n-ai habar. Lasa creionul sa insire cuvinte si fii atent la interiorul tau si la bucata de hartie din fata ta. Te invit sa reflectezi la cele doua coloane astfel incat sa poti intelege mai bine cum si cu ce anume iti consumi energia si timpul tau de cautator al fericirii. Observa care sunt lucrurile pe care ai nevoie sa le imbratisezi si cele la care e cazul sa renunti in favoarea celor (vechi sau noi) care te aduc mai aproape de tine, care iti fac cunoscute pacea si armonia interioara sau antrenanta stare de bine. "

Pe aceeași temă

Sorina Daniela Dumitrache