Iarna la Sokcho - Elisa Shua Dusapin

Iarna la Sokcho - Elisa Shua Dusapin

Autor
Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
112
ISBN
9786064902221

Descriere

„ ...în aburii nopții lichide ce lăsau o pojghiță uleioasă pe piele și sare pe obraji iar pe limbă un gust de fier, se aprindeau mii de felinare în momentul când pescarii scoteau parâmele și plecau în larg cu capcanele luminoase, procesiune mândră și înceată precum o cale lactee a mării.”
Elisa Shua Dusapin (n. 1992), cu tată francez și mamă sud-coreeană, a crescut între Paris și Zürich și trăiește actualmente în cantonul Jura din Elveția unde editura Zoe i-a publicat primele romane. A urmat studii literare, un „bachelor” în scriere, a publicat primul roman Iarnă la Sokcho în 2016, roman încununat cu premiile Robert Walser, Alpha, Régine Deforges, între altele, tradus în peste zece limbi de la apariție.
În 2018 i-a apărut al doilea roman Les Billes du Pachinko, încoronat în 2019 cu Premiul elvețian de literatură, selecționat pe lista finală a premiului Blù Jean-Marc Roberts, iar în 2020 a publicat, la nici 28 ani, al treilea roman: Vladisvostok Circus.
Iarnă la Sokcho este un roman delicat, intimist, despre relația fragilă dintre un francez, autor de B.D. și o tânără coreeană, o relație schițată în câteva gesturi neterminate și în liniile unor desene în tuș, sau despre cum să supraviețuiești moral într-o societate închistată în tradiții și contradicții.

Pe aceeași temă

Dusapin

Elisa Shua Dusapin