Modelarea performantei economico-financiare a intreprinderii

Modelarea performantei economico-financiare a intreprinderii

Autor
An publicare
2012
Nr. Pagini
296
ISBN
9786061403479

Descriere

Problematica gestiunii si optimizarii performantei economico-financiare reprezinta un punct distinct si important pe agenda cotidiana a tuturor specialistilor, atat din mediul economic cat si al celor din mediul academic. Continua schimbare a tendintelor economiei mondiale, dublata de complexitatea si particularitatile vremurilor de criza ii fac pe acestia, mai mult ca niciodata, interesati de masurarea si cunoasterea starii reale de performanta la nivelul unei entitati economice. in incercarea de a intelege si controla succesul sau esecul inregistrat de o firma, problematica evaluarii performantei economico-financiare continua sa reprezinte un subiect de maxima importanta si complexitate, deschis provocarilor, daruirii si perseverentei.
Dificultatile pe care o asemenea actiune le implica sunt cu atat mai mari cu cat, conditia atingerii unei performante economico-financiara, este indiscutabil asociata cu derularea oricarei activitati economice; insasi esenta existentei si functionarii unei intreprinderi, putandu-se reduce la performanta. Prin multiplele sale semnificatii si valente (profitabilitate, rentabilitate, fluxuri pozitive de numerar, crearea de valoare adaugata pentru actionari, lichiditate, solvabilitate, etc.), performanta economico-financiara este cea care reuneste intr-un tot unitar, ansamblul participantilor la viata unei firme si le conditioneaza longevitatea acestei participari. De la manageri, actionari si asociati prezenti si/sau potentiali, institutii de credit, parteneri comerciali, sau administratiile centrale si locale ale statului, orice decizie privind activitatea unei intreprinderi este judecata in raport de performanta pe care aceasta o obtine.
A conduce si orienta activitatea unei firme in directia dorita, presupune cunoasterea exacta a punctelor forte si a slabiciunilor acesteia, precum si coordonarea si subordonarea tuturor resurselor sale in slujba obiectivelor strategice de performanta. Reusita unei intreprinderi depinde asadar, intr-o foarte mare masura, de abilitatile profesionale ale managementului si de calitatea si fiabilitatea informatiilor cu privire la performanta inregistrata, consecinta a actiunilor deja intreprinse... [din Introducere]

Pe aceeași temă

Mirela Ganea

Adela Maria Petrenciu,Maria Cornelia Cîmpean,Adina Gabriela Preoteasa,Cătălina Mirela Ganea,Maria Drăghici