Cantece populare romanesti

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
164
ISBN:
9786068513386
BDCID:
00502684
Aceasta editie respecta intrutotul continutui ceiorlaite iniocuind, in de referinte al.e fiecarei piese, regiuniie in care erau incadrate satele de culegere cu judetele actuale din organizarea administrativ-teritoriala a Romaniei. Acolo unde numele a fost schimbat, am mentionat si noua denumire a localitatii.
Desi se puteau face o serie de revizuiri in cadrul unor notatii muzicale, pentru a le aduce la zi in privinta sistemului de transcriere etno-muzicologica, am pastrat solutia adoptata de etnomuzicologul Tiberiu Alexandru, intrucat reflecta nivelui la care s-a afiat etnomuzicoiogia romaneasca in perioada anilor 1960, momentul elaborarii antologiei postume de folclor muzical publicat de Ilarion Cocisiu in revista Albina in perioada 1939-1941.
Capitolul de folclor nou a necesitat o precizare in titiu, deoarece folclorul nou era asimilat epocii socialiste. De atunci societatea a trecut prin mai multe etape socio-istorice care se reflecta in noi si noi segmente ale culturii folclorului, toate ftind asimilate "folclorului nou". Dinamica sociala implica si o dinamica intrinseca a creatiei folclorice, care se innoieste mereu, se actualizeaza mereu reflectand viata si mentalitatea oamenilor. Folclorul din epoca socialista era nou pentru atunci, folclorul nou din perioada actuala avand un alt continut ideatic si tematic. - [din Prefata], Dr. Constanta Cristescu MuzicologCarti Științe Umaniste Carti Litere Etnologie

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit