Jurnal ilustrat in vremuri de coronavirus

Jurnal ilustrat in vremuri de coronavirus

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
120
ISBN
9786067306675

Descriere

Autoarea jurnalului de față, Mădălina Gheorghe, face o radiografie a fiecărei zile petrecute în izolare, încercând să explice, prin propria persoană, sentimentele care au pus stăpânire pe fiecare dintre noi când am stat cuminți acasă. Și cum era și firesc, primul sentiment care a apărut a fost acela al minții care "tinde să-și construiască un mecanism de apărare” împotriva fricii care ”își face adăpost în casele noastre... ca un hoț de buzunare”, întrebarea firească este: cum putem scăpa de acest hoț perfid? Răspunsul este simplu și îl găsim în paginile jurnalului, care ne spune că este timpul să ne reamintim pentru ce ne aflăm pe pământ. Hrănind în continuare frica, “uităm de credință... de Dumnezeu și permitem bolii să ne închidă ușa” spre lumină și adevăr. Cu alte cuvinte, este vremea, mai mult ca niciodată, să iubim cu adevărat, să ne bucurăm de primăvara care ne intră în suflet și în viață, să ne întoarcem la rugăciune și credință, conștienți fiind că miracolul "este în fiecare dintre noi”, iar iubirea este forța “ce dizolvă orice boală și frică”.Cazați pe timpul pandemiei în locuințele noastre devenite “Casa lui Dumnezeu”, ne-am dat seama, prin rugăciune, că trăind în rezonanță cu tot ce ne înconjoară, iubirea este "fundamentul supraviețuirii noastre”, conec¬tată la energia cosmică. Altfel spus, trăim în comuniune cu Creația Divină.
Și acum te întreb, cititorule: de câte ori ai retrăit unele momente din izolare care te-au marcat citind acest jurnal? în câte dintre zilele radiografiate de autoare te-ai regăsit? De câte ori ți-ai adus aminte de Dumnezeu și te-ai rugat Lui? Când ți-ai dat seama, cu adevărat, că iubirea este diamantul cel mai de preț al omului? Ai conștientizat că viața este, de fapt, un cântec și nu un teren de luptă? Ai ajuns la concluzia că cea mai mare putere a omului este puterea dragostei? Pentru a câta oară ți-ai dat seama că puterea credinței vindecă?
întrebări, întrebări, întrebări... la care vei găsi răs¬punsul după ce vei parcurge acest jurnal la care, cu sigu¬ranță, te vei reîntoarce de fiecare dată când vrei să te reevaluezi ca om și să constați schimbările petrecute în viața ta după pandemie.Ovidiu Dinescu, Jurnalist de televiziune

Pe aceeași temă

Madalina Gheorghe