Omul in lume, icoana a chipului lui Dumnezeu sau iluzie a propriilor ganduri

Omul in lume, icoana a chipului lui Dumnezeu sau iluzie a propriilor ganduri

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
196
ISBN
9786069890134

Descriere

Omul este o fiinta activa. Asa a fost el creat de Dumnezeu. Afirmatia din Cartea Facerii ca "Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa" (Fc. 1, 26) vorbeste tocmai despre acest lucru, iar Sfintii Parinti precizeaza ca Fiul lui Dumnezeu este chip sau icoana a Tatalui. De aceea, omul poate fi definit ca icoana a Chipului lui Dumnezeu, care ajunge la asemanarea cu Dumnezeu prin cunoasterea Lui.
  Dar omul este, in acelasi timp, si fiinta ganditoare, fiinta care ia decizii in ceea ce priveste propria existenta. Problema este, insa, confuzia. Datorita acestui "accident" al fiintei umane, accident survenit datorita diavolului, mintea omului s-a transformat intr-un mecanism care falsifica realitatea.
  Despre aceasta vorbeste noua carte a parintelui Vasile Gafton. Despre faptul ca, datorita acestei slabiciuni a firii omenesti, datorita confuziei, vointa de a-L cunoaste pe Dumnezeu si de a ne mantui este deturnata spre lume. Falsificarea aceasta este cea dintai si principala problema pe care o avem noi, oamenii, si din ea decurg toate celelalte. Omul se poate transforma din icoana a Chipului lui Dumnezeu intr-o iluzie generata de propria gandire afectata de pacat. - Laurentiu, Mitropolitul Ardealului

Pe aceeași temă

Vasile Gafton