Bucate manastiresti si sfaturi de folos
Descriere
„Rețetarul" mănăstirii Văratec, întocmit de monahia Agafia Roșca, fostă „maistră directoare la Atelierul de Industrie Casnică din Sfânta Monastire Văratec“ este o carte de rețete mănăstirești vechi, o carte practică pentru traversarea marilor posturi de peste an.Născută pe 11 iunie 1892 într-o familie de țărani înstăriți din Săliștea Sibiului, înrudită cu filosoful D.D. Roșca și mătușă a lui Nicolae Roșca, unul din cei mai bogați negustori transilvăneni din perioada interbelică, maica Agafia Roșca a fost una din figurile de seamă ale Văratecului, calitățile sale intelectuale și morale făcând să fie inclusă imediat în cercul de prieteni apropiați ai lui Garabet Ibrăileanu, prieteni pe care i-a găzduit ani în șir în chilia sa din spatele Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.