Nucul, proprietati si retete cu nuci - Eisenstock Ildiko
Descriere
Cartea, Nucul proprietati si retete, urmareste sa ofere cititorilor cateva date esentiale despre regele pomilor fructiferi , cum este denumit, pe buna dreptate, acest impozant arbore, prezent in numeroase zone ale tarii noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri romanesti, facandu-se referiri la caracteristicele esentiale ale acestora (aspectul si greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe langa nucile obisnuite, in carte se vorbeste si despre asa-numitele nuci false , cunoscute si foarte agreate pentru calitatile lor nutritive, mai ales de catre vegetarieni. Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi incorporate in multe retete incitante, care te indeamna sa le incerci numaidecat. Nu stati pe ganduri, asezati-va comod, la umbra, sub coroana generoasa a unui nuc, si rasfatati-va, gustand, preparatele minunate prezentate in retetele din carte. Va dorim succes in realizarea lor si pofta buna! Cuprins: Sadeste nuci cu gandul la viitor! Descrierea nucului Morfologia nucului Cultura nucului Familia nucului Recoltarea nucilor Compozitia miezului de nuca Nuci verzi, coji verzi (mezocarpul) si frunze de nuci Uleiul de nuca Tratamente naturiste si remedii populare Retete Salate, sandvisuri, creme tartinabile, aperitive Salate din fructe, musli, preparate pentru micul dejun Supe Preparate din carne de pasare Preparate din carne de porc Preparate din carne de vita si vanat Garnituri, sosuri, preparate din legume si paste Sortimente din paine, cozonac, aluat dospit Fursecuri, briose Prajituri, torturi Placinte, gogosi, aluat frantuzesc, sufleuri Dulciuri cu fructe, inghetate, parfeuri, compoturi Indexul alfabetic al retetelor