Barbatii vin de pe Marte, femeile de la coafor. Continuarea volumului Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
200
ISBN:
9786067195491
BDCID:
00055879
Barbatii vin de pe Marte, femeile de la coafor este urmarea best-sellerului Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut. Ambele volume s-au nascut in paginile saptamanalului satiric Catavencii. Desi pare ca e vorba de un "razboi intre sexe", in realitate, autorii n-au dus niciodata un razboi, ci un dialog. Rand pe rand, toate stereotipurile care circula despre viata de cuplu au fost puse intr-o lumina umoristica, eliberatoare. Primul volum s-a bucurat de o primire extraordinara din partea publicului, atingand in mai putin de doi ani de la lansare un tiraj de aproape 20.000 de exemplare. Ne face placere sa va oferim acum continuarea lui, constand intr-o noua colectie de texte pline de umor, inteligenta si autoironie.

* * * *

De unde naiba sa stie barbatul care-i sunt hainele murdare??? Isi miroase, timp de doua ore, toate carpele de pe scaunul-cuier. Le imparte in doua gramezi, unele curate si altele murdare. Cand, transpirat, anunta ca a terminat, bestia de sotie se infiinteaza si ia ambele mormane la spalat.

— De ce le iei si pe-alea curate? o intreaba, confuz.Anchor

— Pentru ca sunt jegoase. si da-le si pe toate alea de pe tine, ca put.

— Dar sunt proaspat spalate, le-am luat de-abia acum o saptamana.

Vrajitoarea e insa de neclintit. Ii intoarce spatele si iese, lasandu-l gol, dezorientat, umilit si mirosindu-se la subrat.


* * * *


Cand e o haina murdara? Cand te-ai uitat la ea. Ai pangarit-o cu privirea ta. E ca si cum s-a frecat un pechinez in calduri pe ea, trebuie aruncata la spalat. Multe femei stau la usa sifonierului si te urmaresc cand iti alegi haine:

— Haaaa, tricou atins, tricou imbracat, tricou imputiiiiit!


Absolventa de Litere la Universitatea Bucuresti, Simona Tache a intrat in presa ca senior editor la Tabu, apoi a spart embargoul din cazarma Academiei Catavencu de pe vremuri, devenind prima femeie cu statut si drepturi de "cataveanca". A tinut, timp de 5 ani, cronica TV in Cotidianul, a mai semnat texte in Dilema, Playboy, Maxim si Unica. si-a facut auzita vocea la matinalul de la Radio Guerrilla, iar actualmente scrie in Catavencii si posteaza zilnic pe unul dintre cele mai cunoscute bloguri de la noi, simonatache.ro.

Absolvent de Filozofie la Universitatea Al. I Cuza din Iasi, Mihai Radu a lucrat mai intai ca profesor, dupa care a intrat in presa. Dupa cativa ani la Aspirina Saracului si Plai cu Boi, s-a alaturat redactiei Academiei Catavencu, devenita intre timp Catavencii. A publicat volumul de proza scurta Hobby si alte povestiri si romanul Sebastian, ceilalti si-un caine. In momentul de fata, semneaza texte in Catavencii si este scenarist la emisiunea Starea Natiei.


Fragment:

"Dintotdeauna a fost o nebunie cu părul lung la fetiţe.
Mamele sunt mândre până la lacrimi:
— Ia, uite, ce păr lung are! De parcă a făcut-o pe-aia mică pentru a-i vinde părul.
Dacă mai e şi blondă cu ochi albaştri, s-a terminat. Înger, minune, splendoare, păpuşă — doar asta îi bagă în cap. Apoi, se miră fata pe la 17 ani că niciun băiat nu vrea să-i bage mâna în chiloţi. Păi, nu, că ea e foarte preţioasă, iar, dacă-i sare ceva în păr în timpul operaţiunilor, poţi fi decapitat.
Dar fetiţele cresc şi după o perioadă în care işi supun părul la cele mai crunte perversiuni — vopsitul din 3 în 3 zile în diferite culori fiind cea mai lipsită de imaginaţie — femeile ajung la acel moment în care işi descoperă freza şi tunsoarea potrivite. Se creează acum o relaţie foarte ciudată între ea şi tipa care o tunde. Dacă aia dispare de pe pământ — singura care ştie exact cum trebuie filat sau nefilat părul ei — e dispusă să plătească şcolarizarea unei coafeze. 
Freza asta merită puţină atenţie. Ideea e că arată bine cu părul tuns şi pieptănat într-un fel, însă doar câteva minute, cât stau în faţa oglinzii. Pleacă din faţa oglinzii, se încalţă, ieşi cu ele pe hol, urci în lift. Cum urci în lift se pun în faţa oglinzii şi încep să-şi afunde manichiura în păr. Pe bune, dacă s-a stricat aranjamentul din baie până în lift, ce rost mai are să te lupţi cu chestia asta?"

Carti Fictiune Carti Lifestyle Carti Sport Carti Timp Liber Carti Sanatate Carti Dezvoltare Personala Carti Psihologie Carti Literatură Română Carti Științe Umaniste Carti Beletristica Carti Proza Diversa Carti Non Fictiune Carti Literatura Contemporana

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2022 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit