Dictionar englez-roman, roman-englez

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
760
ISBN:
9789975111959
BDCID:
00419268
Dictionarul de fata iese din cadrul dictionarelor de serie medie, fiind unul de proportii relativ mari, intrucat cuprinde mai bine de 55.000 de cuvinte-titluri, imbinari stabile si expresii. Acestea reprezinta, in primul rand, marea majoritate a lexicului general, dar si o serie de termeni cu o larga circulatie, neologisme, unele regionalisme, arhaisme, in masura in care acestea sunt utilizate in operele marilor scriitori.
Destinatarul de baza il constituie, mai intai de toate, elevii, studentii, cadrele didactice, traducatorii, precum si publicul larg de cititori. Dictionarul este util atat incepatorilor, cat si celor cu un nivel mediu si avansat de cunoastere a limbii engleze.
In mod special trebuie sa subliniem caracterul practic al lucrarii, asigurat de includerea, in cele mai dese cazuri, nu doar a unui echivalent, ci a unui sir de traduceri adecvate, precum si a unor exemple concrete privind utilizarea cuvantului sau sensului respectiv. In felul acesta, cititorul poate si are de unde alege varianta optima.
In limba engleza, dupa cum se stie, sunt foarte multe verbe care, fiind utilizate cu anumite prepozitii, isi schimba radical sensul. Anume din aceste considerente, in lucrarea de fata aceste cazuri de utilizare a prepozitiilor sunt, in buna parte, Inregistrate.
Alcatuitorii acestui dictionar au o experienta bogata ca pedagogi, autori de manuale si de alte editii in limba engleza, ca interpreti si traducatori de filme artistice din limba engleza in limba romana. Aceasta le-a fost de un real folos in procesul de elaborare a dictionarului.
Fiind constienti de faptul ca in orice dictionar, dar, mai ales, in unul de proportii mai mari, cititorii vor gasi si lipsuri, si aspecte discutabile, asteptam obiectiile, sugestiile referitoare la dictionarul de fata, care le vom folosi cu gratitudine intr-o editie viitoare.

Carti Dictionare Carti Limbi Straine Carti Enciclopedii Dictionare Si Atlase Carti Engleza Carti Ghiduri Si Bilingve

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2022 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit