Blestemul titanului

0 ( 0 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
328
ISBN:
9786067889178
BDCID:
00497253
Percy Jackson si Olimpienii - Volumul al III-lea: Blestemul titanului 

Un telefon urgent de la satirul Grover si Percy Jackson se pregateste de lupta.   Cei mai buni prieteni, sabia de semizeu si... mama lui care sa-l duca la destinatie sunt singurele arme de care are nevoie pentru a triumfa. Dar incercarile pe care fiul lui Poseidon trebuie sa le infrunte se tin lant: doi copii, invaluiti in mister, se alatura semizeilor in tabara de antrenament, titanii pun la cale un plan machiavelic de stapanire a Olimpului, un monstru antic ameninta siguranta lumii si a zeilor, iar zeita Artemis, singura care i-ar putea da de urma, a fost rapita. Percy, Grover, Vanatoreasa Zoe si Thalia sunt singurii care pot descalci profetia ce va salva Olimpul si omenirea.
 
Fragment din cartea "Percy Jackson si Olimpienii Vol. 3: Blestemul titanului" de Rick Riordan:   "Daca n-ati mai vazut-o pe Thalia aruncandu-se in lupta, inseamna ca niciodata nu v-ati speriat cu adevarat. Foloseste o sulita imensa care apare dintr-un tub de spray lacrimogen pe care-l poarta in buzunar, dar nu asta-i infricosator. Scutul sau seamana cu cel pe care-l foloseste tatal ei, Zeus - numit tot Aegis -, un cadou de la Atena. Scutul are capul Meduzei turnat in bronz si chiar daca nu te transforma in stana de piatra, e atat de oribil, incat la vederea lui, cei mai multi oameni intra in panica si o iau la goana. Chiar si dl. Thorn a tresarit si a marait cand l-a vazut. Thalia a inaintat cu sulita. - Pentru Zeus! a strigat ea. Am crezut ca lui Thorn i-a venit sfarsitul. Thalia a incercat sa-l loveasca in cap, dar el a marait si a parat sulita. Mana i s-a transformat intr-o laba portocalie, cu gheare enorme care-au scos scantei cand au lovit scutul Thaliei. Daca n-ar fi fost Aegis, Thalia ar fi fost taiata-n bucati. Dar asa, a reusit sa se rostogoleasca inapoi si sa aterizeze in picioare. Zgomotul elicopterului se auzea din ce in ce mai tare in spatele meu, dar n-am indraznit sa privesc inapoi. Dl. Thorn a lansat o alta salva de proiectile inspre Thalia si de data asta am vazut cum proceda. Avea o coada - o coada de piele, ca de scorpion, cu tepi in varf. Proiectilele au ricosat din Aegis, dar forta impactului a trantit-o jos pe Thalia. Grover a facut un salt in fata. Si-a dus naiul la buze si a inceput sa cante - o melodie indracita ce suna ca muzica de pe o corabie de pirati. Din zapada au aparut fire de iarba. In cateva secunde, buruieni groase ca niste franghii s-au infasurat in jurul picioarelor dl. Thorn, legandu-l. Dl. Thorn a scos un raget si a inceput sa se transforme. A tot crescut pana a ajuns la forma sa adevarata - cu fata de om, dar cu un corp de leu urias. Coada lui de piele, tepoasa, arunca sageti otravitoare in toate partile. - O manticora! a spus Annabeth care acum era din nou vizibila. Sapca magica cu New York Yankees ii cazuse cand venise langa noi. - Cine sunteti, oameni buni? a intrebat Bianca di Angelo. Si chestia asta ce e? - O manticora? a intrebat Nico cu rasuflarea taiata. Are putere de atac trei mii, plus inca cinci pentru aruncarile de aparare! Nu stiam despre ce vorbeste, dar n-aveam timp sa-mi bat capul cu asta. Manticora a facut bucati buruienile magice ale lui Grover si apoi s-a intors spre noi maraind. - La pamant! Annabeth i-a trantit pe fratii di Angelo in zapada. In ultima clipa, mi-am adus aminte de scut. Mi-am lovit ceasul de mana si din el a iesit un vartej de foite de metal care s-au transformat intr-un scut gros de bronz. La tanc. Tepii s-au izbit de el cu asemenea forta, c-au ciobit metalul. Minunatul meu scut, primit in dar de la fratele meu, era serios deteriorat. Nu eram sigur ca va rezista unei a doua salve."

Carti Pentru Copii Carti Adolescenti Carti Beletristica Carti Pentru Premii Scolare Carti Literatură Universală Carti După Grupa De Vârstă

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit