Mass media din Romania dupa 30 de ani

Mass media din Romania dupa 30 de ani

Autor
Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
580
ISBN
9786067494907

Descriere

Omagiem cei 30 de ani de jurnalism postcomunist prin acest volum, in care am reunit 28 de studii si cercetari. In acest mod acoperim o buna parte a „mediamorfozelor” din tara noastra. Este vorba despre evolutii ale mass media din Timisoara, Alba Iulia, Constanta, Harghita, Covasna, Arges si Bihor, relevante pentru ceea ce s-a intamplat in mai toate judetele.

Apoi, cercetari punctuale relative la presa militara, religioasa, cinematografica, culturala, automobilistica. Doua schite monografice privesc o importanta forma asociativa – Mediasind si Societatea Romana de Radiodifuziune. Presa alternativa, cea a comunitatii aromane, presa privita ca obiect stiintific / statistic, consumul de media, pozitionarea presei fata de relatiile publice, trivializarea jurnalismului si alte abordari le completeaza pe cele de mai sus si ofera o imagine coerenta a transfigurarilor, evolutiilor, chiar a revolutiilor inregistrate in media autohtone. Toate vor ramane in istoria jurnalismului ca repere bibliografice.

Fireste ca cei 30 de ani meritau mai multa atentie, conferinte, volume, momente de reflectie. Insa in paradigma culturala in care ne aflam, reverenta pare sa fi disparut. Totusi, decomunizarea Romaniei datoreaza mult jurnalismului. Mai mult decat suntem dispusi sa recunoastem.

Pe aceeași temă

Marian Petcu