Lumea mea, dincoace de gratii

Lumea mea, dincoace de gratii

An publicare
2020
Nr. Pagini
114
ISBN
9786060292074

Descriere

Editie trilingva romana-franceza-italiana

Acoperind ultimii noua (si cei mai duri) ani ai dictaturii comuniste, Lumea mea, dincoace de gratii este, precum Strigatul lui Klimt, tentativa tragica a unei naturi profund solare si iubitoare de a sparge clopotul de sticla securizata al absurdului. Intr-o lume dezarticulata, in care uiti gustul cafelei si nici macar „Mos Gerila” nu mai are portocale, autocenzura pare singurul demers logic. Si totusi, inexorabila coasa a timpului poate fi franta:
Este, la radacina fiintei mele, nascuta din jarul care s-a dorit iubire,  o implinire, izbanda dulce-amara a inteligentei dobandita prin vointa intelepciunii.
Pandantul volumului, Mici poeme livresti, are ceva din savoarea simbolista a lui Albert Samain, atat de drag dascalului de franceza care a innobilat mintile nenumarabilelor generatii de alumni. In forma-i trilingva (romana-franceza-italiana), de o paratextualitate rafinata, cartea de versuri a Cristinei Onose e marturia discreta si delicata a unei constiinte estetice aflate sub vremi, dar care transcende vremurile prin puterea literaturii. Chapeau! - Virgil Borcan

Pe aceeași temă

Cristina Onose

Nestor Urechia

Victor Grebennicov

Peter Sagan